eur:
396.3
usd:
369.73
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: dchadwick/Getty Images

Ilyen helyen kell felállítani traffipaxot, naponta 1421 bírságot osztottak ki

Egy amerikai kistelepülésen kezdtek el működtetni két traffipaxot. Hatalmasat kaszálnak velük.

Alig több mint két hete működnek élesben az új sebességmérő kamerák, azóta több mint tízezer autóst ejtettek áldozatául a Colorado állambeli Morrisonban - írja a vezess.hu külföldi lapok alapján.

Eleinte csak figyelemeztették a gyorshajtó autósokat. A 60 napos türelmi időszak azonban május elején véget ért: azóta az egyik kamera ugyanazt a kereszteződést figyeli, míg a másikat egy utánfutóra szerelték fel, így a rendőrség mozgathatja azt, ha indokoltnak látja – írja a CBS News.

A lényeg, hogy május 8-a és 22-e között 10 287, azaz

átlagosan naponta 1421 büntetést osztottak ki az új traffipaxok jóvoltából.

A gyorshajtók legalább 10 mérföld/órával (16 km/órával) lépték túl a 25 mérföld/órás (40 km/órás) sebességhatárt, amiért fejenként 40 dolláros bírságot szabtak ki, ami körülbelül 14 ezer forintnak felel meg.

A két kamera így is 411 480 dollár, tehát nagyjából 145 millió forintnyi bevételt termelt a városvezetésnek, ami egyáltalán nem hangzik rosszul, főleg annak tükrében, hogy áprilisra mindössze 135 – kézzel írt – büntetés szerepel a statisztikákban.

A település mostani rendőrfőnöke elutasította a "pénzszerző" vádakat, ahhoz pedig nem tudott mit hozzáfűzni, hogy az elődjét állítólag azért menesztették, mert az irányítása alatt kevés bírságot szabtak ki. „Mielőtt idekerültem, Morrisan már akkor annak hírében állt, hogy sebességcsapda. És ha tudja, hogy sebességcsapda, akkor miért száguld keresztül rajta?” – tette fel a költői kérdést a 9 Newsnak nyilatkozva.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×