eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Petr Pavel nyugalmazott tábornok, a NATO Katonai Bizottságának volt elnöke, független elnökjelölt az egyik vetélytársával, Danuse Nerudová közgazdásszal, a brünni Mendel Egyetem volt rektorával prágai rádióvitájukon a cseh elnökválasztás kétnapos első fordulójának első napján, 2023. január 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Motorbalesetet szenvedett a cseh elnök

Petr Pavel sérülései nem súlyosak, de kórházba szállították megfigyelésre.

Az elnöki hivatal azt ígérte, hogy amint több információval rendelkeznek az eset körülményeivel és az elnök állapotával kapcsolatban azt nyilvánosságra hozzák – írja a Portfolio a Reuters-re hivatkozva.

A rendőrség annyit közölt, hogy a balesetet nem vizsgálják, mert nem közúton, hanem egy zárt versenypályán történt, a BBC szerint feltehetően egy BMW R1200 GS motorral versenyzett – olvasható a 444.hu-n.

A 62 éves Pavel, a cseh hadsereg korábbi főnöke és magas rangú NATO-tisztviselő tavaly lépett hivatalba, és azóta is űzi hobbiját, a motorozást. Tavaly egyébként bocsánatot kellett kérnie, miután sisak nélkül látták motorozni.

Címlapról ajánljuk

Semmelweis
Ez a legjobb magyar játékfilm

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Magyarország is aláírta a svájci záródokumentumot

Magyarország is aláírta a svájci záródokumentumot

Ukrajna területi épségének kell alapját képeznie bármilyen békemegállapodásnak - áll a svájci Bürgenstockban az ukrajnai béke előmozdítása érdekében rendezett kétnapos konferencia zárónapján, vasárnap kiadott záróközleményben. A nyilatkozatot a részt vevő 93 országból 81 írta alá, valamint az Európai Unió, a legfontosabb kimaradók között szerepel India, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Indonézia, Mexikó, Örményország, Vatikán, Kolumbia és a Dél-afrikai Köztársaság; ezek az országok eleve külügyminiszteri vagy alsóbb szinten képviseltették magukat a tanácskozáson. A megfigyelőként részt vevő Brazília szintén nem írta alá a dokumentumot, de a konfliktusban közvetíteni próbáló Törökország igen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×