INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

petr pavel

2023.03.15. 13:11

Robert Fico: a V4 gyengítése nem szolgálja a tagok érdekeit

A visegrádi csoportnak van létjogosultsága, a tagállamok a V4-en keresztül jóval hangosabban hallathatják a hangjukat Európában. Ezt a témát nem szabadna hagyni lecsengeni – mondta Boris Kollár házelnök Petr Pavel cseh államfő kijelentésére reagálva, aki pozsonyi látogatása során úgy fogalmazott, a V4-ekre jelenleg csupán konzultációs fórumként tekint.
2023.03.09. 22:18

Petr Pavel: az emberek az igazságot és a tisztességes viselkedést részesítik előnyben

Csütörtökön beiktatták hivatalába a Cseh Köztársaság új elnökért. A tábornokból államfővé választott Petr Pavel szeretné visszahozni a társadalomba a méltóságot, a tiszteletet és a becsületet, amely értékek az utóbbi időben szerinte kiveszőben voltak. Beiktatási beszédében azt is elmondta, hogy a cseh politikát gyakran populisták uralták, akiknek sikere a manipuláción és a félelemkeltésen alapult, amit ő soha nem fog elfogadni.
2023.01.30. 16:55

Politológus: az új cseh elnök egységbe ránthatja az országot

Miloš Zeman leköszönő államfő úgy gondolta, hogy a hétvégi elnökválasztás a kormányról szóló népszavazás lesz, végül azonban Andrej Babišról szóló referendummá alakult. Elemzők szerint a hétvégén megválasztott új államfőnek, Petr Pavelnak nagy reményei lehetnek.
2023.01.30. 09:00

Az elbukott Andrej Babis fura világot kívánt mindenkinek

Nagyarányú győzelmet aratott a hétvégi csehországi elnökválasztáson Peter Pavel nyugalmazott tábornok, aki Andrej Babis korábbi cseh kormányfőt legyőzve foglalhatja el az államfői széket a prágai várban. Az államfőválasztás második fordulójában a választásra jogosultak 70,2 százaléka vett részt, Csehországban csupán kétszer, az 1996-os és az 1998-as parlamenti választáson volt ennél magasabb a részvétel.
2023.01.28. 15:48

Katona elnököt választottak a csehek

Petr Pavel nyugalmazott tábornok magabiztosan legyőzte Andrej Babis volt kormányfőt csehországi elnökválasztás második fordulójában.
2023.01.25. 21:10

Leállt az elnökjelölti kampány Csehországban – rendkívüli okok miatt

Egyre durvább kampány előzi meg a hét végi államfőválasztást Csehországban. Az elnöki posztra pályázó Andrej Babiš az őt és családját ért halálos fenyegetések miatt lemondta a személyes megjelenéssel járó kampányrendezvényeit, és rendőri védelmet kért. Vetélytársa, Petr Pavel sem tart kampányrendezvényeket hétfő óta – mert elment a hangja.
2023.01.19. 17:01

Érdekes kampánytrükk a cseh államfőválasztás előtt

Csalások kísérik a cseh elnökválasztás második fordulójának kampányát. Ismeretlenek Petr Pavel nyugalmazott tábornok nevében – aki Andrej Babiš volt miniszterelnökkel versenyez az államfői címért – üzeneteket küldözgetnek, melyben arra kérik a címzetteket, jelentkezzenek a cseh hadsereg egyik alakulatánál, hogy felszerelést kapjanak az Ukrajnába történő mozgósításhoz.
2023.01.16. 07:30

Fej-fej mellett Csehországban, de ki a két nagy rivális?

Csak az utolsó januári hétvégén dől el, ki lesz Csehország új köztársasági elnöke. Az első fordulóban ugyanis egyik jelölt sem tudta begyűjteni a leadott szavazatok felét, így január 27-én és 28-án jön a második kör, de már csak két jelölttel. Két hét múlva Andrej Babiš volt cseh kormányfő, és Petr Pavel nyugalmazott tábornok küzd meg az államfői székért.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018