eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Petr Pavel cseh államfő a Zuzana Caputová szlovák államfővel és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtóértekezleten a megbeszélésüket követően Kijevben 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Motorbaleset: megszólalt a Petr Pavelt ellátó kórház

Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh államfő; sérülései nem súlyosak, de egy ideig kórházi megfigyelés alatt tartják Prágában.

A cseh elnöki hivatal csütörtök este az X-en számolt be az esetről. Petr Pavel sérülései nem súlyosak, de kórházi megfigyelésre bent tartották.

Az elnököt a prágai Központi Katonai Kórházban ápolják – erősítette meg Jitka Zinke, a kórház szóvivője. Arról azonban nem tudott tájékoztatást nyújtani, hogy mennyi ideig tartják bent Pavelt.

Vit Kolar elnöki szóvivő a Cseh Televízióban korábban arról beszélt, hogy Pavel valószínűleg néhány napig marad a kórházban, kisebb sérülése van.

A baleset zárt versenypályán történt, ezért a rendőrség nem kezeli közlekedési balesetként, és nem indított vizsgálatot az ügyben.

Frissítés, 14.40: Az elnöki hivatal pénteki közleményében arról írt, hogy Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, és lassan motorozott, amikor a baleset történt. Hozzáfűzték, hogy az elnök jelenleg otthonában lábadozik, jövő heti programjait nem befolyásolja a baleset, és tervezett külföldi útját sem halasztja el.

A 62 éves Petr Pavel tavalyi köztársasági elnökké választása óta sem hagyott fel a motorozással. Pavel, aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt, köztudottan kitűnő fizikai állapotnak örvend, februárban például ejtőernyőzött.

Címlapról ajánljuk

Semmelweis
Ez a legjobb magyar játékfilm

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Háromnapos egyoldalú tűzszünetet hirdettek a pakisztáni tálibok

Háromnapos egyoldalú tűzszünetet hirdettek a pakisztáni tálibok

Háromnapos egyoldalú tűzszünetet hirdetett vasárnap a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű iszlamista milícia Pakisztánban a muszlim áldozati ünnep, az Eid al-Adha alkalmából. EZ lehetővé teszi a muszlim hívőknek, hogy zavartalanul részt vehessenek a mecsetekben és nyílt tereket tartott ünnepi imádságokban, anélkül, hogy a szélsőségesek támadásaitól kellene tartaniuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×