eur:
395.45
usd:
368.61
bux:
70333.98
2024. június 25. kedd Vilmos
Petr Pavel cseh államfő a Zuzana Caputová szlovák államfővel és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtóértekezleten a megbeszélésüket követően Kijevben 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Motorbaleset: megszólalt a Petr Pavelt ellátó kórház

Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh államfő; sérülései nem súlyosak, de egy ideig kórházi megfigyelés alatt tartják Prágában.

A cseh elnöki hivatal csütörtök este az X-en számolt be az esetről. Petr Pavel sérülései nem súlyosak, de kórházi megfigyelésre bent tartották.

Az elnököt a prágai Központi Katonai Kórházban ápolják – erősítette meg Jitka Zinke, a kórház szóvivője. Arról azonban nem tudott tájékoztatást nyújtani, hogy mennyi ideig tartják bent Pavelt.

Vit Kolar elnöki szóvivő a Cseh Televízióban korábban arról beszélt, hogy Pavel valószínűleg néhány napig marad a kórházban, kisebb sérülése van.

A baleset zárt versenypályán történt, ezért a rendőrség nem kezeli közlekedési balesetként, és nem indított vizsgálatot az ügyben.

Frissítés, 14.40: Az elnöki hivatal pénteki közleményében arról írt, hogy Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, és lassan motorozott, amikor a baleset történt. Hozzáfűzték, hogy az elnök jelenleg otthonában lábadozik, jövő heti programjait nem befolyásolja a baleset, és tervezett külföldi útját sem halasztja el.

A 62 éves Petr Pavel tavalyi köztársasági elnökké választása óta sem hagyott fel a motorozással. Pavel, aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt, köztudottan kitűnő fizikai állapotnak örvend, februárban például ejtőernyőzött.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×