eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
BYD Atto 3 típusú elektromos autó márkajelzése a BYD autóátadó ünnepségén a Puskás Arénában 2024. február 23-án. A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai vállalat több milliárd eurós, több ezer új munkahelyet létrehozó óriásberuházással Szegeden épít gyárat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bajba kerülhetett a BYD egyes, Kínából Európába hajóztatott autóival

Az időjárási körülmények és a több hónapon át tartó hajóút megteremti a feltételeket a penészgombák számára.

Február végén érkezett meg Európába a BYD Explorer No.1 hajója, rajta járművek ezreivel, melyeket több kikötőben rakodtak ki, ám a kontinens piacának meghódítására indított művelet súlyos gondba ütközött - írja az Economx. A német Handelsblatt és az amerikai Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a németországi Bremerhavenbe érkezett szállítmányt megtámadta a penész.

Szakértők szerint ez egy szinte természetes folyamat, hiszen az autókat a szubtrópusi klímájú dél-kínai kikötőkből az Indiai-óceánon, a Vörös-tengeren, a Szuezi-csatornán és a Földközi-tengeren kell elszállítani Európába, és

a hónapokig tartó út időjárási viszontagságai kedvező körülményeket biztosítanak a penészgombák elszaporodásának érzékeny felületeken, például a kormánykerék borításán és az üléshuzatokon, a textil-, a fa- és a bőranyagokon.

A két lap forrásai kiemelték, hogy más autóexportőrök már találkoztak ugyanezzel a problémával, ám a BYD még kezdőnek számít a piacon, és így nem mindig tudja megfelelően kezeni a problémákat. Ennek oka lehet, hogy egyrészt még nincs elég tapasztalata az autók hosszútávú szállításában, másrészt nem megfelelő a gyártástól az értékesítésig tartó időszakban fellépő meghibásodások javítására szolgáló rendszere - írják.

Más exportpiacokon is elfordultak gondok a BYD-gyártmányú autókkal, az összeállítás szerint Japánba például sok elektromos jármű karcolásokkal, horpadásokkal érkezik meg, Thaiföldön pedig színhibákat tapasztaltak az importőrök.

Címlapról ajánljuk

időjárás
Irány a vízpart!

Közeledik Magyarország első idei hőhulláma, kapunk egy kis kóstolót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×