eur:
396.04
usd:
368.41
bux:
69866.35
2024. június 19. szerda Gyárfás
Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes sajtóértekezletet tart a besztercebányai (Banská Bystrica) Roosevelt kórházban, ahova Robert Fico szlovák miniszterelnököt szállították, miután lőfegyveres támadás érte a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett kormányülés után 2024. május 15-én. Fico több lövést kapott a mellkasán és a gyomrán. A politikus állapota életveszélyes, és jelenleg is zajlik az állapota stabilizálását célzó műtét. Jobbról Matus Sútaj Estok belügyminiszter.
Nyitókép: MTI/AP/Erdős Dénes

Újabb, hivatalos tájékoztatás Robert Fico állapotáról

Robert Kaliňák védelmi miniszter a besztercebányai kórházban tartott rövid sajtótájékoztatót Robert Fico miniszterelnök állapotával kapcsolatban. A kórház igazgatója a műtétről árult el részleteket.

A reggeli órákban több információ is napvilágra került Fico állapotáról, Tomás Taraba környezetvédelmi miniszter korábban azt állította, hogy a miniszterelnök túl van az életveszélyen, később a Markíza közölte, hogy Fico állapota válságos.

A legfrissebb információk Robert Kaliňák védelmi minisztertől származnak, aki rövid sajtótájékoztatót tartott a besztercebányai kórházban, ahol Robert Ficót kezelik. A védelmi miniszter szerint a miniszterelnök állapota még mindig nagyon súlyos, de az orvosoknak sikerült stabilizálniuk az éjszaka folyamán. A miniszterelnök-helyettes hozzátette, hogy jelenleg további beavatkozások folynak a miniszterelnök állapotának javítása érdekében – írja az Új Szó.

"A beteg több lőtt sérüléssel érkezett hozzánk, amelynek a következményeit kell elhárítanunk. Az állapota stabil, de nagyon súlyos" – mondta Miriam Lapunikova, a besztercebányai kórház igazgatója. Robert Ficót az intézmény intenzív osztályán kezelik.

Arról is beszámolt, hogy az operáció öt órán át tartott, és két orvosi csapat is dolgozott a miniszterelnök életének megmentésén.

Robert Kalinák, aki egyben a miniszterelnök egyik helyettese, és a távollétében ő fogja helyettesíteni Ficót, a sajtótájékoztató után Pozsonyba ment, ahol délelőtt rendkívüli ülést tart a szlovák kormány.

Robert Fico szlovák miniszterelnökre a nyitrabányai kihelyezett kormányülés után lőtt rá szerda délután egy merénylő, öt lövést adott le, három találta el a kormányfőt, akit mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállítottak a besztercebányai kórházba.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×