eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes sajtóértekezletet tart a besztercebányai (Banská Bystrica) Roosevelt kórházban, ahova Robert Fico szlovák miniszterelnököt szállították, miután lőfegyveres támadás érte a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett kormányülés után 2024. május 15-én. Fico több lövést kapott a mellkasán és a gyomrán. A politikus állapota életveszélyes, és jelenleg is zajlik az állapota stabilizálását célzó műtét. Jobbról Matus Sútaj Estok belügyminiszter.
Nyitókép: MTI/AP/Erdős Dénes

Újabb, hivatalos tájékoztatás Robert Fico állapotáról

Robert Kaliňák védelmi miniszter a besztercebányai kórházban tartott rövid sajtótájékoztatót Robert Fico miniszterelnök állapotával kapcsolatban. A kórház igazgatója a műtétről árult el részleteket.

A reggeli órákban több információ is napvilágra került Fico állapotáról, Tomás Taraba környezetvédelmi miniszter korábban azt állította, hogy a miniszterelnök túl van az életveszélyen, később a Markíza közölte, hogy Fico állapota válságos.

A legfrissebb információk Robert Kaliňák védelmi minisztertől származnak, aki rövid sajtótájékoztatót tartott a besztercebányai kórházban, ahol Robert Ficót kezelik. A védelmi miniszter szerint a miniszterelnök állapota még mindig nagyon súlyos, de az orvosoknak sikerült stabilizálniuk az éjszaka folyamán. A miniszterelnök-helyettes hozzátette, hogy jelenleg további beavatkozások folynak a miniszterelnök állapotának javítása érdekében – írja az Új Szó.

"A beteg több lőtt sérüléssel érkezett hozzánk, amelynek a következményeit kell elhárítanunk. Az állapota stabil, de nagyon súlyos" – mondta Miriam Lapunikova, a besztercebányai kórház igazgatója. Robert Ficót az intézmény intenzív osztályán kezelik.

Arról is beszámolt, hogy az operáció öt órán át tartott, és két orvosi csapat is dolgozott a miniszterelnök életének megmentésén.

Robert Kalinák, aki egyben a miniszterelnök egyik helyettese, és a távollétében ő fogja helyettesíteni Ficót, a sajtótájékoztató után Pozsonyba ment, ahol délelőtt rendkívüli ülést tart a szlovák kormány.

Robert Fico szlovák miniszterelnökre a nyitrabányai kihelyezett kormányülés után lőtt rá szerda délután egy merénylő, öt lövést adott le, három találta el a kormányfőt, akit mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállítottak a besztercebányai kórházba.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×