eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Készültségben levő izraeli rendőr járőrözik Jeruzsálem óvárosában, az Al-Aksza mecset környékén 2023. április 5-én este, a muzulmán szent böjti hónap, a ramadán idején. Reggelre virradóan ismét összetűzött az izraeli rendőrség palesztin rendbontókkal, akik megint csak az Al-Aksza mecsetben barikádozták el magukat. Az izraeli erők két napon belül másodszor is kiürítették a mecsetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Jelentés - Szíria bombázásába kezdett Izrael

A szíriai hadsereg légvédelmi állásaira mért rakétacsapást Izrael péntek hajnalban Szíria déli részén - közölte a szíriai védelmi minisztérium és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, nagy-britanniai székhelyű aktivistahálózat.

Rámi Abdel-Rahmán, az OSDH vezetője azt közölte: az izraeli támadás egy radarállomást vett célba Szuveida és Deraa tartomány között. Az izraeli légierő nagy erőkkel repült be Deraa régió fölé, de a szíriai légvédelem nem lépett akcióba - tette hozzá.

A szíriai védelmi minisztérium is megerősítette, hogy izraeli támadás ért dél-szíriai légvédelmi állásokat. A tárca közlése szerint a csapás anyagi károkat okozott.

Izrael nem nyilatkozott az ügyben, de hadserege már korábban is mért csapásokat szíriai - elsősorban Iránnal szövetséges - célpontokra azóta, hogy 2011-ben belháború robbant ki Szíriában.

A pénteki szíriai csapást azzal egy időben hajtották végre, hogy erős robbanások hallatszottak a közép-iráni Iszfahán körzetében is, egy katonai bázis közelében, és ezeket hírügynökségi jelentésekben Izraelnek tulajdonították. Hivatalos iráni tájékoztatás szerint a helyi légvédelem lépett működésbe, és drónokat semmisített meg. Egyelőre sem iráni, sem izraeli részről nem erősítették meg, hogy izraeli műveletről volt szó.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×