eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Kitiltottak egy légitársaságot az EU légteréből

Az Európai Unió megtiltotta, hogy a török Southwind Airlines berepüljön a tagországok légterébe, valamint le- és felszálljon reptereiken.

A Southwind Airlines márkanéven üzemelő, Cortex Havacilik Ve Turizm Ticaret nevű, Törökországban bejegyzett vállalat körül a finn közlekedési hatóság (Traficom) kezdett vizsgálódni, miután engedélyt kért Finnország és török nyaralóhelyek közötti járatok üzemeltetésére.

Az Oroszországgal szemben a légi közlekedés területén meghozott EU-s szankciók életbe lépése után, 2022 áprilisában alapított, Antalya központú légitársaság tulajdonosi szerkezetében a finnek orosz érdekeltséget találtak, amely miatt megtagadták az engedély kiadását, és értesítették az unió hatóságait is – írja az AIRportal az Aerotelegraph-ra hivatkozva.

Az Európai Unió március 28-án a Cortex Havacilik Ve Turizm Ticaret vállalat Southwind Airlines márkanév alatt üzemelő légitársaságának járatait azonnali hatállyal kitiltotta. Eszerint a törökországi bejegyzésű légitársaság járatai nem léphetnek be az unió légterébe, valamint gépei nem szállhatnak le és fel a tagországok repülőterein.

Az ukrajnai háború kitörése előtt a Pegas Touristik utazásszervező cég az orosz Nordwind Airlines légitársaság repülőgépein szállította a turistákat, majd a szankciók bevezetése után a légitársaság flottájának egy részét kivonták Oroszországból, és a Southwind Airlines flottájába kerültek át. A légitársaság tavaly Törökország és Oroszország, Németország, Svájc, Olaszország, illetve Izrael közötti járatokat üzemeltetett, idén az Egyesült Királyságba is tervezett új útvonalakat.

A Southwind Airlines 12 gépes flottát üzemeltet, köztük 3 Airbus A321-est, 2 A330-ast, 3 Boeing 737-est és 4 777-est.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×