eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről a frontvonalon harcoló egységek főhadiszállásán tett látogatása során a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szoledarban 2023. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Zelenszkij leváltotta a védelmi tanács fontos tagját

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök menesztette Olekszij Danyilovot az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkári posztjáról - derült ki az államfő hivatalos honlapján kedden közzétett rendeletéből.

Zelenszkij egy másik rendelettel a külső hírszerző szolgálat eddigi vezetőjét, Olekszandr Litvinenkót nevezte ki erre a posztra. Litvinenkót pedig Oleh Ivascsenko váltja a külső hírszerzés élén. Ivascsenko ezelőtt a katonai hírszerzés főnökének helyettesi posztját töltötte be.

Danyilov a Facebookon a leváltását kommentálva összegezte több mint négyéves munkáját, és megköszönte Zelenszkijnek a bizalmat. "Négy év, öt hónap és 24 nap odaadó munka Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkáraként. Napok, amelyekért nem szégyenkezem, órák, amelyek villámgyorsan elrepültek. Köszönöm a sorsnak, hogy lehetőséget adott hazám és népem szolgálatára béke és háború idején! Köszönöm Ukrajna elnökének a bizalmát és a lehetőséget, hogy részt vehettem a történelem írásában a legnagyobb kihívás és a legnagyobb felemelkedés pillanatában!" - fogalmazott az RNBO menesztett vezetője.

Danyilov ugyanakkor nem tért ki jövőbeli karrierterveire. "Bármilyen nehéz volt, bármennyire kilátástalannak tűnt a helyzet, dolgoztunk és dolgozni fogunk Ukrajnáért, hittünk és hiszünk a győzelmünkben. A legfontosabb dolog, amire mindig emlékeznünk kell, és amit mindig is vallottam, hogy ne féljünk soha senkitől, menjünk előre, és higgyünk Ukrajnában, higgyünk Ukrajna népében!" - tette hozzá a volt tisztségviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×