eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Palesztin férfiak elszállítják az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynöksége (UNRWA) által kiosztott, lisztet tartalmazó zsákokat a Gázai övezet déli részén lévő Rafahban 2024. január 28-án. Az izraeli hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a UNRWA tizenkét munkatársa részt vett a Hamász terrorszervezet izraeli célpontok elleni október 7-i támadásában. A segélymunkásokkal kapcsolatos hírre több ország, köztük Hollandia, Nagy-Britannia, Németország és az Egyesült Államok felfüggesztette az ügynökségnek szánt segélyeket.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Finnország is újrakezdi az UNRWA támogatását

Finnország is újrakezdi az ENSZ palesztin menekülteket segélyező szervezetének (UNRWA) támogatását - jelentette be pénteken a finn külkereskedelmi és fejlesztési miniszter.

A palesztinokat egészségügyi ellátással, oktatással és egyéb szolgáltatásokkal támogató UNRWA működése súlyos válságba került azt követően, hogy Izrael azt állította, az ügynökség alkalmazásában állók közül többen is részt vettek a Hamász palesztin iszlamista mozgalom által tavaly október elején izraeli területen elkövetett terrortámadásban, amely miatt aztán kirobbant a Gázai övezeti fegyveres konfliktus az izraeli hadsereg és a Hamász között. Kulcsfontosságú donorországok döntöttek úgy, hogy felfüggesztik az UNRWA-nak nyújtott eddigi pénzügyi támogatásukat, köztük az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is.

Ville Tavio miniszter Helsinkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az UNRWA olyan intézkedéseket hozott a kockázatkezelés javítására és az esetleges vétségek megelőzésére, amelyek a finn kormány számára elegendő garanciának minősülnek ahhoz, hogy újrakezdjék a szervezet támogatását.

Az utóbbi hetekben már több ország - Kanada, Ausztrália és Svédország - is helyreállította a szervezet támogatását, a Perzsa-öböl menti országok egy része - például Szaúd-Arábia - pedig még növelte is a hozzájárulását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×