eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Orosz T-14 Armata harckocsi. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Az oroszok kilőtték a saját szupertankjukat

Kijevben újabb részleteket hoztak nyilvánosságra az orosz T-14 Armata csődjéről.

Az ukrán felderítés értesülései szerint eddig összesen csak húsz darabot gyártottak a rendkívül korszerű, ám iszonyatosan sokba kerülő páncélosokból. Ezek is csak egy kísérleti egységhez kerültek, és az orosz hadsereg mind a mai napig nem rendszeresítette a T-14-est – írja a Defence Blog. Pedig néhány évvel ezelőtt Szergej Sojgu védelmi miniszter még arról beszélt, hogy 2022-től megkezdik az Armata sorozat gyártását, és néhány éven belül ez lesz az orosz hadsereg alapharckocsija.

A portál arról is beszámol, hogy titkosszolgálati értesülések szerint tavaly egy sem készült a T-14-ből, és ezért kérdéses, hogy az idénre tervezett 29 tankot legyártják-e. Az ukrán felderítő szolgálatnak nincs olyan információja, hogy a szupertankot bevették volna az oroszok a tavaly előtt indult hadjáratban.

Ezt a Rosztek orosz hadiipari óriásvállalat vezérigazgatója is megerősítette, azzal, hogy közölte: az ultramodern tank nem vesz részt az ukrajnai harcokban. Szergej Csemezov ezt annak tulajdonította, hogy a T-14-es túl drága fegyver, és a hadsereg olcsóbb megoldás után nézett. Mint mondta, a katonák inkább a régebbi T-72-ből kifejlesztett T-90-es mellett döntöttek. Még ennél is kevesebbe kerül az egyébként hatalmas mennyiségben legyártott T-72B harckocsik korszerűsítése. Csemezov arról is beszélt, hogy az Armata gyártásán megspórolt pénzt inkább új, de sokkal kedvezőbb árú tankok fejlesztésére fordítják.

Címlapról ajánljuk
Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

A látogatók fogyasztásai és költései növelik a kiskereskedelem, a vendéglátás és a szolgáltatások forgalmát a helyi vállalkozások körében, valamint gyarapítják a szállítási ágazatok bevételét is – mondta az InfoRádióban Németh Viktória, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×