eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Íme Alekszij Navalnij üzenete arra az esetre, ha megölnék – videó

Az orosz ellenzéki hivatalosan természetes halállal halt meg, de egy 2022-es dokumentumfilmben beszélt arról, mit javasol az oroszoknak, ha őt megölik Vlagyimir Putyinék.

Daniel Roher kanadai dokumentumfilm-rendező tavaly titokban filmet forgatott Alekszij Navalnij megmérgezéséről, berlini kórházi kezeléséről és hazatéréséről. A Navalnij tavaly megkapta a legjobb dokumentumfilmek járó Oscar-díjat. A forgatás egy pillanatában Roher feltette Navalnijnak a kérdést, hogy ha megtörténik az „elképzelhetetlen”, és megölik, milyen üzenetet hagyna hátra az oroszoknak.

„Az üzenetem arra az esetre, ha megölnének, nagyon egyszerű: ne adjátok fel” – fogalmazott Navalnij angolul, majd oroszul hosszabban is kifejtette: „Valami nagyon nyilvánvaló dolgot kell mondanom nektek. Nem szabad feladnotok. Ha úgy döntöttek, hogy engem megölnek, az azt jelenti, hogy hihetetlenül erősek vagyunk. Ki kell használnunk ezt az erőt, hogy ne adjuk fel, hogy ne feledjük, hogy hatalmas erő vagyunk, amelyet ezek a rosszfiúk elnyomnak. Nem vesszük észre, hogy valójában milyen erősek vagyunk. A gonosz diadalához csak az szükséges, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit. Szóval ne legyetek tétlenek” – idézi szavait a Hvg.hu.

Roher az NPR-nak beszélt arról, hogy mennyire sokkolta Navalnij halálhíre. Azt mondta, Putyin makacs kritikusa hihetetlenül optimista, okos ember volt, és a rendezőt is meglepte, hogy mennyire biztos volt önmagában és a küldetésében.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×