eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Jay Y. Lee, the Chairman of Samsung Electronics, is leaving the Seoul Central District Court after being acquitted in the first trial for charges related to unfair merger and accounting fraud in Seoul, South Korea, on February 5, 2024. (Photo by Chris Jung/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Chris Jung/NurPhoto via Getty Images

Felmentették a Samsung elnökét

A szöuli bíróság hétfőn felmentette Li Dzsejongot, a Samsung ügyvezető elnökét az ellene felhozott korrupciós vádak alól.

A szöuli bíróság nagyjából három és fél éve indított eljárást Li ellen piaci szabálytalanságokban való részvétel, tőzsdemanipuláció és számviteli csalás vádjával, miután 2015-ben vitatott körülmények között összevont két Samsung leányvállalatot, a Cheil Industriest és a Samsung C&T-t.

Az ügyészek azt vizsgálták, hogy Li és emberei az összevonás idején feltehetően hamis piaci információk terjesztésével és a leányvállalatok részvényeinek tömeges felvásárlásával a Cheil árfolyamát mesterségesen felsrófolták, a Samsung C&T árfolyamát pedig lenyomták, illetve illegális lobbitevékenységet folytattak az országos nyugdíjpénztárnál, amely jelentős mennyiségű részvénnyel rendelkezik.

A bíróság hétfőn bejelentette, hogy nem találtak bizonyítékot a bűncselekményre, illetve a 2015-ös vállalati manőver nem szolgált Li hatalma megszilárdítása eszközéül, és nem okozott pénzügyi veszteséget a részvényeseknek.

Az ügy további vádlottjait is felmentették. Az ügyészségnek egy hét áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen az ítélet ellen.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×