eur:
389.37
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője a tárgyalóteremben az Amszterdam melletti Schipol bíróságán, büntetőpere újabb tárgyalási napján, 2019. szeptember 3-án. Wilderst a Hollandiában élő marokkói kisebbség elleni gyűlöletbeszéddel, uszítással és diszkriminációval vádolják. A vád szerint Wilders 2014-ben azt a kérdést tette fel támogatóinak, hogy több vagy kevesebb marokkóit akarnak a Holland Királyságban. A válasz az volt, hogy kevesebbet, amire a politikus mosolyogva azt válaszolta, hogy mi meg tudjuk oldani.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Lex Van Lieshout

Magyarországra látogat Hollandia leendő miniszterelnöke

Geert Wilders áprilisban Budapesten részt vesz az idei CPAC Hungary rendezvényen.

A Magyar Nemzet azt írja: Geert Wilders a közösségi oldalán, az X-en jelentette be, hogy részt vesz a CPAC Hungaryn.

"Köszönöm a felkérést Szánthó Miklósnak és az Alapjogokért Központnak, hogy felszólaljak a CPAC Hungaryn áprilisban. Büszke vagyok, hogy ott lehetek és felszólalhatok" - írta a holland jobboldali politikus, a tavalyi hollandiai választások győztese.

A Magyar Nemzetben felidézték: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója azt határozta meg a rendezvény aktuálisan legkiemelkedőbb üzeneteként, hogy a CPAC annak a szellemi hátországnak a tartópillére, amelyen a jóérzésű emberek és képviselőik egymás kezébe csaphatnak, hogy aztán júniusban Európában, majd novemberben az Egyesült Államokban közösen vegyék fel a harcot a nyugati világ visszavételéért.

Amit akár csak pár éve, évtizede kinevettünk vagy lehetetlenségnek gondoltunk - ilyen a férfi és női nemi szerepek felcserélése, a migránsok érzékenységének mindenek felé helyezése vagy a háború eszkalálása a béketörekvésekkel szemben -, az ma már a fősodor része - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×