eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Úgy tűnik, a Microsoftnak van miért tartania az oroszoktól

Egy, az orosz kormányhoz köthető hackercsoport feltörte a Microsoft magas rangú vezetőinek néhány e-mail fiókját - jelentette be az amerikai vállalat szombaton.

A Microsoft közleménye szerint január 12-én fedezték fel a vállalati rendszer elleni támadást és azonnal aktiválták a blokkoló rendszert. A vizsgálat még tart, de az már biztos, hogy a Nobelium csoport állítólagos orosz kötődésű hekkerei hozzáfértek a vállalati felső vezetők, valamint egyes részlegek, köztük a kiberbiztonsági és jogi osztály alkalmazottai vállalati e-mail fiókjainak "nagyon kis százalékához".

A hekkertámadást ugyanaz a csoport hajtotta végre, mint amelyiknek a SolarWinds amerikai cég által kifejlesztett népszerű Orion nevű hálózatmenedzselési szoftverébe elhelyezett kód révén 2020-ban sikerült behatolnia az Egyesült Államok kormányzati intézményeinek és kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeinek számítógépes hálózatába.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×