eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Orosz Energiahét nevű nemzetközi konferencián Moszkvában 2023. október 11-én.
Nyitókép: Krisztyina Kormilicina

Vlagyimir Putyinnál járt az észak-koreai külügyminiszter

Fogadta a Kremlben Cso Szon Hui észak-koreai külügyminisztert orosz hivatali partnere, Szergej Lavrov társaságában Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte kedd este Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Észak-Korea az orosz elnök látogatására készül.

A két tárcavezető ezt megelőzően a moszkvai külügyminisztériumban tárgyalt, a Kremlben pedig tájékoztatta Putyint az elért megállapodásokról. A találkozón orosz részről részt vett Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója is.

Putyin Peszkov szerint kézfogással üdvözölte az észak-korai diplomácia vezetőjét.

A külügyminiszterek találkozóján Lavrov kijelentette, hogy Moszkva támogatja a Koreai-félszigeten, általában Északkelet-Ázsiában fennálló problémák átfogó és igazságos rendezését.

"Mindig is kiálltunk az előfeltételek nélküli tárgyalási folyamat megteremtése mellett a tartós béke és stabilitás elérése érdekében egész Északkelet-Ázsiában. Oroszország mind önállóan, mind Kínával közösen erre vonatkozó javaslatokat nyújtott be az ENSZ Biztonsági Tanácsához. Ezek a tárgyalóasztalon vannak" - mondta Lavrov.

Az orosz diplomácia vezetője kijelentette, hogy Oroszország mindig is támogatta a KNDK-t az ENSZ-ben, és méltatta, hogy Észak-Korea ugyanígy jár el Moszkva álláspontjának megerősítésében, egyebek között az ukrajnai "különleges hadművelet" ügyében. Lavrov szerint a mostani tárgyalások nagyon időszerűek voltak, és lehetőséget adtak arra, hogy összegezzék a megkezdett aktív munka előzetes eredményeit a vosztocsniji szeptemberi csúcstalálkozón elért megállapodások teljesítése érdekében.

Cso azt hangoztatta, hogy Észak-Korea mindent megtesz az Oroszországgal való kapcsolatok fejlesztéséért. Emlékeztetett rá, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek érvényes meghívása van Phenjanba.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×