eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Külföldi újságírók Észak-Koreáról szóló tudósítást néznek egy szöuli iroda tévéképernyőjén 2024. január 19-én. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség közleménye szerint Észak-Korea víz alatti nukleáris fegyverkísérletet hajtott végre a keleti vizein. A fejlesztés alatt álló Haeil-5-23 fegyverrendszert, az atomfegyver hordozására képes támadó drónokat tesztelték, válaszul az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea napokban megtartott közös tengeri hadgyakorlatára.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Félelmetes tengeri fegyvert indított Észak-Korea

Az ország az amerikai-japán-dél-koreai hadgyakorlatra válaszul tesztelte nukleáris töltet hordozására is képes víz alatti eszközét.

Észak-Korea víz alatti nukleáris fegyverkísérletet hajtott végre a keleti vizein - jelentette pénteken a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

A hadászati fegyverrendszerrel végrehajtott vízfelszín alatti kísérletről a phenjani védelmi minisztérium szóvivője adott tájékoztatást. A közlemény szerint a fejlesztés alatt álló Haeil-5-23 fegyverrendszert, vagyis az atomfegyver hordozására képes támadó drónokat tesztelték, válaszul az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea napokban megtartott közös tengeri hadgyakorlatára.

Észak-Korea hangsúlyozta: "határozottan elítéli az Egyesült Államokat és követőit az Észak-Korea biztonságát az év elejétől kezdve súlyosan fenyegető meggondolatlan tetteiért, és határozottan figyelmezteti őket azok katasztrofális következményeire".

A víz alatti nukleáris fegyverkísérletre néhány nappal azután került sor, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kijelentette: elveti országa régóta kitűzött célját, a Dél-Koreával való békés egyesülést, és országa alkotmányát megváltoztatva déli szomszédját fő ellenségeként határozza meg.

Phenjan tavaly azt állította, hogy sikeresen tesztelt egy víz alatti támadó nukleáris drónt, amely képes az ellenséges hajókat és kikötőket elpusztító szökőárt (cunami) gerjeszteni.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×