eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Újabb orosz hackertámadás ukrán célpontok ellen

Háború a neten, államilag támogatott orosz hackerek eddig nem ismert kártevőt telepíthetnek az ukrán hálozatókra.

Földön, vízen, levegőben, valamint a kibertérben is zajlik az orosz-ukrán háború: december közepén egy orosz hátterű hackercsoport indított kifinomult hackertámadást ukrán célpontok ellen - írja a HVG.hu.

A fenyegetés hátterében az ukrán szerv szerint az APT28 (Fancy Bear) csoport áll, mely rendszerint nyugati kormányzati szerveket, cégeket, egyetemeket, kutatási intézeteket és think-thankeket támad. Mint a Bleeping Computer megjegyzi, a hackercsoport adathalász kampányokkal, széles körben használt szoftverek nulladik napi (zero-day) sérülékenységeit kihasználva éri el céljait.

A legutóbbi, december 15. és 25. közötti kampány során e-mailek útján támadtak:

arra kérték az áldozatokat egy adathalász levélben, hogy kattintsanak egy hivatkozásra, mely egy fontosként hivatkozott dokumentumhoz vezeti őket. A támadás a linkre kattintva lendült be: egy rosszindulatú webhely a háttérben elkezdte megfertőzni a gépet, letöltve egy fertőzött fájlt, ami egy PowerShell-paranccsal indítja el a „MASEPIE” nevű kártevő letöltését.

Néhány hete egy ukrán távközlési szolgáltatót is kibertámadás ért, ami miatt 24 millió ukrajnai lakos maradt internet nélkül.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×