eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának sajtószolgálata által közreadott felvételen lángoló autókat locsol egy orosz tűzoltó egy ukrán légi támadás után az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén 2023. december 30-án. Az orosz hatóságok szerint tizennégy ember meghalt és száznyolcan megsebesültek a légicsapásban.
Nyitókép: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Az orosz elnök terrorizmusnak nevezte a Belgorod elleni ukrán támadást

Terrorizmusnak nevezte az ukrán-orosz határnál fekvő oroszországi Belgorod elleni ukrán csapást Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai katonai kórházban tett hétfői látogatásakor.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség által közölt legfrissebb adatok szerint az ukrán erők múlt szombati támadásában 24 belgorodi vesztette életét és több mint százan sérültek meg. "Ez terrorcselekmény, amely nem marad megtorlatlanul" - szögezte le Putyin, aki újabb csapásokat helyezett kilátásba ukrajnai célpontok ellen. Szavai szerint az ukrajnai frontvonalakon a stratégiai kezdeményezés az orosz fegyveres erők kezében van, és "elsöprik az ellenséget".

"Olyan pusztító eszközeink vannak, amelyekkel a világon egyetlen másik hadsereg sem rendelkezik. Az orosz fegyveres erők képességei folyamatosan és exponenciálisan növekednek" - hangoztatta az orosz elnök. Szavai szerint az ukrán hadsereg gyorsan elhasználja a Nyugattól kapott lőszereket.

Putyin kijelentette, hogy Oroszország szeretné lezárni a konfliktust, de hozzátette, hogy csakis az ő feltételei mellett.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×