eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pixabay

A YouTube nagy dobása – ellophatjuk a kedvenc énekesünk hangját

A videómegosztó egy új, mesterséges intelligencián alapuló funkción dolgozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy napjaink leghíresebb zenészeinek hangját felhasználva hangfelvételeket készítsenek.

A "Dream Track" nevű új termék kilenc zenei előadóval, többek között John Legenddel, Demi Lovatóval, T-Painnel és Sia-val együttműködve jött létre – írja a CNBS híradása alapján a Portfolio.

Az új funkcióval a felhasználók szövegalapú utasításokkal generálhatnak rövid, maximum 30 másodperces zeneszámokat az adott művész hangjával és stílusában.

Egy rövid ízelítő videót is megosztott saját csatornáján a YouTube:

Legelőször az Egyesült Államokban körülbelül száz alkotó számára válik majd elérhetővé az újdonság, és a YouTube Shorts-ra, a platform rövid formátumú videómegosztó funkciójára korlátozódik. A videóóriás ezzel a lépéssel az MI és a zene "keresztezéséből szeretne pénzt csinálni, de fontos kiemelni, hogy az új technológia etikai és jogi következményeivel is számolnia kell majd a művészek és lemezkiadók rosszallása mellett – írja a portál.

Korábban a lemezkiadók és a törvényhozók egyaránt támadták a művészek hangjának a hozzájárulásuk nélküli felhasználását a generatív mesterséges intelligenciához.

Legutóbb augusztus végén jelentkezett nagyobb újítással a videómegosztó, akkor egy olyan funkció tesztelését jelentették be androidos telefonokra, amellyel a felhasználók úgy kereshetnek rá dalokra, hogy azokat legalább három másodpercig dúdolják.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×