eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy frankfurti sajtóértekezleten 2023. március 24-én. Németország március 25-én Peru ellen játszik barátságos mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A Bayerntől érkezik az új német szövetségi kapitány - hivatalos bejelentés a részletek tisztázása után

Egybehangzó sajtóértesülések szerint megtalálta a menesztett Hansi Flick utódát a Német Labdarúgó Szövetség. A német válogatott új edzője a 36 éves Julian Nagelsmann lesz. A Kicker sportmagazin és a Bild szerint szerint a német labadrúgás történetében legfiatalabb szövetségi kapitány havi fizetése 400 ezer euró lesz, legfőbb feladata pedig, hogy felkészítse a nemzeti tizenegyet a jövő júniusi haza rendezésű Európa-bajnokságra.

Hivatalos bejelentés még nem hangzott el, de az erről szóló előzetes megállapodás a hírek szerint már megszületett. Mind a Kicker, mind a Bild arról számolt be, hogy

már csak néhány részlet tisztázása van hátra a szerződéssel kapcsolatban.

Nagelsmann márciusig a Bayern München edzője volt, a bajor klub azonban néhány vereség után menesztette őt. Noha a klubhoz egészen 2026-ig szóló szerződés köti, Uli Hoeness, a müncheniek tiszteletbeli elnöke közölte, hogy semmiképp nem akadályozzák meg a kinevezését. A források szerint az egyesület hozzájárult a szerződés felbontásához, így

Nagelsmann "ingyen" szerződhet a német válogatotthoz.

Ugyanakkor állítólag lemondott arról a 20 millió euróról, ami a szerződés alapján a müncheniektől járt volna neki.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) vezetői, Bernd Neuemdorf elnök és Rudi Völler sportigazgató előző nap részletes tárgyalásokat folytattak az utódjelölttel. Neuendorf a találkozót jó hangulatúnak minősítette.

Nagelsmann Hansi Flick utóda lesz. Flicket augusztus 10-én menesztették a német válogatott egymást követő sorozatos kudarcai miatt.

Előző este a németek hazai pályán 4-1 -es"történelmi" vereséget szenvedtek Japán válogatottjától,ami véglegesen megpecsételte sorsát.

Ezt követően egy mérkőzésre az egykori játékosként és korábbi válogatott edzőként is nagy népszerűségnek örvendő Rudi Völler ült le a kispadra. Irányításával a csapat a világbajnok franciák ellen 2-1-es győzelmet aratott. A DFB sportigazgatója akkor azt ígérte, hogy az utódot legkésőbb október 9-ig kinevezik.

Fiatal kora ellenére Julian Nagelsmann edzőként már a TSG Hoffenheimnél és az RB Leipzignél is sikerrel bizonyított. Thomas Tuchel - aki a Bayern élén Nagelsmannt tavasszal váltotta - rendkívül felkészült, nagy szakértelemmel rendelkező edzőnek nevezte őt.

A német válogatott október 9-én már az új edző irányításával indul az Egyesült Államokba és Mexikóba, ahol több felkészülési mérkőzés vár rá. Még ebben az évben a német válogatott az osztrákokkal is megmérkőzik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×