eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
2017. június 9-én a moszkvai védelmi minisztériumban készített kép Szergej Szurovikin vezérezredesről, a Szíriában szolgáló orosz erők akkori parancsnokáról. Az orosz védelmi minisztérium 2022. október 8-án bejelentette, hogy Szurovikin tábornokot, a légierő főnökét kinevezik az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderő parancsnokává.
Nyitókép: MTI/Pavel Golovkin

Előkerült Armageddon tábornok – élve

Egy a közösségi médiában terjedő fényképen éppen a feleségével sétál Moszkvában Szergej Szurovikin tábornok.

Sajtóinformációk szerint Szergej Szurovikin látható egy interneten közzétett fényképen, amint a feleségével sétál Moszkvában − noha a férfit a Wagner orosz zsoldoscsoport lázadása óta nem látták – írja a magyarnemzet.hu.

"Szergej Szurovikin tábornok kint van. Élve, egészségesen, otthon, a családjával, Moszkvában. A fotó ma készült" − közölte a hírt egy orosz médiaszemélyiség, Kszenyija Szobcsak a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Alekszej Venediktov orosz újságíró is megerősítette a kép hitelességét, a Telegramon közzétett üzenetében elmondta, hogy Szurovikin tábornok otthon van a családjával, jelenleg szabadságát tölti. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden nem válaszolt arra a kérdésre, hogy folyik-e vizsgálat Szergej Szurovikin ellen.

A tábornok utoljára a Wagner puccskísérlete során egy videóban bukkant fel, amelyben a zsoldosokat az akciójuk leállítására szólította fel. A média napokkal később arról számolt be, hogy a férfit letartóztatták, de hivatalos megerősítés nem érkezett a tábornok hollétéről.

A Politico a múlt hónapban arról számolt be, hogy Szurovikin házi őrizetbe került, és azt tanácsolták neki, jobb, ha nem mutatkozik nyilvánosan. A férfit tavaly októberben helyezték az ukrajnai orosz erők élére, de három hónappal később leváltották. Az orosz légierő éléről pedig idén augusztusban távolították el.

Az Armageddonnak is becézett tábornok állítólag közel állt a Wagner-vezérhez, Jevgenyij Prigozsinhoz, aki nemrég életét vesztette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×