eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a dán parlament előtt összesereglett emberekhez beszél Koppenhágában 2023. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

"Egy méltóságteljes nép ünnepe" – függetlenségi nap Ukrajnában

Üdvözölte Ukrajna "szabad népét" a függetlenség napja alkalmából csütörtökön Volidimir Zelenszkij ukrán elnök, miközben az ország ellen Oroszország indította háború a 19. hónapjába lépett.

Az államfő közleményében hangoztatta: "A nagy Ukrajna nagyszerű népe ma hatalmas napról, a függetlenség napjáról emlékezik meg! A szabad nép ünnepéről. Ez az erős nép ünnepe. A méltóságteljes nép ünnepe. Az egyenlő emberek ünnepe."

Zelenszkij egyben köszönetet mondott a katonáknak, családjaiknak, a tantestületeknek, az orvosoknak, az ápolóknak és mindazoknak, akik segítenek "megvédeni Ukrajnát" az orosz támadásokkal szemben.

"Mindazok, akik túlélték a megszállást, fontosak"

- hangsúlyozta.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka üdvözlő nyilatkozatában "a büszke, hősies és bátor emberek országának" nevezte Ukrajnát.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról írt, hogy "közös cél győzni, közös álom független, békés, biztos és virágzó jövőt építeni".

Az ukrán biztonsági vezetés egy másik tagja, Vaszij Maljuk, az ukrán belbiztonsági szolgálat (SZBU) főnöke a Telegramon úgy ítélte meg, hogy Ukrajna a 2022. februári orosz invázió ellenére "talpon maradt". A függetlenség "nemcsak az élethez és a szabadsághoz való jogunk megszemélyesítőjévé, hanem a hősiesség és a bátorság szimbólumává is vált" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×