eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gamlitz, 2018. augusztus 18.Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Karin Kneissl osztrák külügyminiszter táncol a Wolfgang Meilinger osztrák üzletemberrel való házasságkötési ceremónián a stájerországi Gamlitz városban 2018. augusztus 18-án. (MTI/EPApool/Roland Schlager)
Nyitókép: MTI/EPApool/Roland Schlager

"Elbűvölte a falusi élet" - Oroszországban bérel házat egy volt osztrák miniszter

Karin Kneissl, aki 2 évig volt külügyminiszter Ausztriában, idén júniusban az orosz TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, komolyan fontolgatja, hogy Oroszországban éljen. Most kibérelt egy házat és úgy tűnik, átköltözött.

2018-ban váratlan vendég toppant be az akkori osztrák külügyminiszter asszony esküvőjére; maga az orosz elnök. Most a politikusnő viszonozza a vizitet, de ő már hosszabb időre - írja az euronews.com.

A politikusról tudni érdemes, hogy

  • az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) színeiben töltötte be a külügyminiszteri tisztséget 2017 és 2019 között. A sajtó korábban megírta, hogy a párt külföldi finanszírozásában főszerepet játszik Konsztantyin Malofejev orosz oligarcha, aki jelentős összegekkel támogatta a kelet-ukrajnai szakadárokat és az osztrák titkosszolgálat szerint Oroszország több titkos külföldi akcióját finanszírozta.
  • 2020-ban igazgatósági tag lett az állami Rosznyeft olajipari vállalatnál, de 2022 májusában lemondott a tisztségről, miután az ukrajnai háborúval összefüggésben Gerhard Schröder mellett őt is szankcionálni akarta az Európai Parlament.

Kneissl a Euronews cikke szerint most egy házat nézett ki magának Petrusovo faluban, a Rjazany régióban. Ez Moszkvától mintegy 350 kilométerre délkeletre található.

Egyelőre csak bérbe vette az ingatlant, de már tett rá vételi ajánlatot. Mint mondja, mindig elbűvölte a falusi élet. „Amikor csirkéket, kacsákat, kecskéket látok az utcán – ez az én világom is, mert egy kis faluban éltem Ausztriában” – mondta egy helyi rendezvényen, oroszul, megemlítve, hogy már elkezdett dolgozni is, de új környezetbe beilleszkedni 60 évesen nem olyan könnyű.

Karin Kneissl nemrégiben regisztrált csatornája a Telegram üzenetküldő alkalmazáson pónik, macskák és csirke fényképeit mutatta be az érdeklődőnek. A lapok szerint a Szentpétervári Állami Egyetem honlapján az intézmény geopolitikai központjának vezetőjeként szerepel.

Elmondása szerint 2019 óta nem találkozott Putyin elnökkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×