eur:
390.12
usd:
365.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A legutóbbi ukrán dróntámadásban megrongálódott épület Moszkvában 2023. augusztus elsején. A drón ugyanazt az épületet találta el, amely a két nappal ezelőtt végrehajtott támadás során is megsérült.
Nyitókép: MTI/AP

Dróntámadásra ébredt az orosz főváros – videó

Dróntámadás érte hajnalban Moszkvát, Oroszország fővárosát – helyi források szerint. A légvédelem intézkedett, de egy drón becsapódott egy magasházba.

Hajnalban dróntámadás érte Moszkvát, Oroszország fővárosát. A légvédelem intézkedett: a pilóta nélküli repülőgépeket elsősorban elektronikus harcászati eszközökkel sikerült hatástalanítani – írja a Portfolio.

Mint olvasható, az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a drónok elfogása majdnem tökéletesen sikerült, de egy robotgépet nem sikerült a földre kényszeríteni, csak eltéríteni, így az egy 17 emeletes irodaháznak csapódott. Az épületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közlése szerint a Moszkva Sziti épületét a huszonegyedik emeletén érte találat, itt az üvegezés százötven négyzetméteren semmisült meg. Az épületben kormányzati hivatalok is működnek.

Oroszország terrortámadásnak nevezte az esetet és Ukrajnát tette felelőssé.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×