eur:
390.17
usd:
365.4
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
The Soviet Victory Day marks the capitulation of Nazi Germany to the Soviet Union in the Second World War (also known as the Great Patriotic War in the Soviet Union and some post-Soviet states). It was first inaugurated in the fifteen republics of the Soviet Union, following the signing of the surrender document late in the evening on 8 May 1945 (9 May by Moscow Time). It happened after the original capitulation that Germany earlier agreed to the joint Allied forces of the Western Front. The Soviet government announced the victory early on 9 May after the signing ceremony in Berlin.
Nyitókép: Mordolff/Getty Images

Kirúgták az őszinte orosz tábornokot

Újabb magas rangú orosz katonai vezetőt váltottak le, mert bírálta a védelmi minisztert.

A brit hírszerzés arról számolt be, hogy menesztették Ivan Popov vezérőrnagyot. Mint arról korábban az Infostart is beszámolt az 58. Hadsereg parancsnoka kemény szavakkal bírálta a védelmi minisztériumot.

Ivan Popov vezérőrnagy az Ukrajnában harcoló orosz 58. Hadsereg leváltott parancsnoka. Forrás:Twitter/Tony
Ivan Popov vezérőrnagy az Ukrajnában harcoló orosz 58. Hadsereg leváltott parancsnoka. Forrás:Twitter/Tony

Popov azt mondta: "Az ukránok ugyan nem tudják áttörni a sorainkat, de a legfelsőbb katonai vezetőink hátba döfnek bennünket azzal, hogy gonoszul lefejezik a hadsereget a legnehezebb időkben."

Az orosz hadseregben az elmúlt hetekben történt sorozatos leváltások, elbocsátások, vagy éppen eltűnések londoni vélemény szerint arra utalnak, hogy a gondok súlyosabbak, mint valaha.

Nyugati megfigyelők úgy látják, hogy Vlagyimir Putyin számára sokkal fontosabb a katonai vezetők hűsége, mint a rátermettségük. Ez békében még elfogadható is lenne, ám háborúban lehetetlenné teszi a haderő hatékony működését.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×