eur:
389.8
usd:
363.73
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az orosz védelmi minisztérium által riportereknek szevezett túrán készített képen orosz katona őrködik az orosz védelmi minisztérium támogatásával épülő új lakótömbnél, a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. július 13-án. Az orosz hadsereg május 20-án foglalta el teljesen Mariupolt.
Nyitókép: MTI/AP

A problémákról beszélt az orosz tábornok, azonnal eltüntették

Zéró tolerancia van az orosz tábornoki karban a problémákat kibeszélőkkel szemben.

Ivan Popov, a Dél-Ukrajnát megszálló orosz erők parancsnoka azt állítja, hirtelen eltávolították posztjáról, miután bírálta az orosz védelmi minisztériumot, hogy nem ad csapatainak elegendő támogatást – írja a CNN híre alapján a Portfolio.

Popov az 58. összevont fegyveres hadsereg parancsnoka volt, amelyik súlyos harcokban vett részt Zaporizzsja megyében. Ő az egyik legmagasabb rangú tiszt, aki részt vett az ukrajnai orosz invázióban.

Az amerikai hírportál értesülése szerint a tábornok az egyik orosz Telegram-csatornán közzétett hanganyagban arról beszél, hogy kérdéseket tett fel az ellentüzérségi harc hiánya, a tüzérségi felderítő állomások hiánya, illetve az orosz katonáknak az ukrán tüzérség által okozott tömeges halála és sebesülése ügyében.

Nem volt jogom hazudni, ezért felvázoltam az összes problémás kérdést, amely ma a hadseregben a harci munka és a támogatás tekintetében létezik

– jegyezte meg Popov, hozzátéve, Szergej Sojgu védelmi miniszter ezért szabadult meg tőle.

"Ukrajna fegyveres erőinek katonái nem tudták áttörni hadseregünket elölről, de magas rangú parancsnokunk hátulról csapott le ránk, alattomosan és aljas módon lefejezve a hadsereget a legnehezebb és legfeszültebb pillanatban" – jegyezte meg a tábornok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×