eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szvetlana Csupsevával, a Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége vezérigazgatójával beszélget az Oroszországi Kreatív Gazdaság Fejlődés című kiállításon a moszkvai Zotov Kulturális és Oktatási Központban tett látogatásán 2023. május 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Gavriil Grigorov

Vlagyimir Putyin büszkén ecsetelte az orosz gazdaság számait

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden este közölte, hogy a vártnál jobban teljesít az orosz gazdaság, miután Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök beszámolt neki a legújabb adatokról, amelyek meglepően kedvezőek - olvasható a Kreml weboldalán közzétett jelentésben.

A miniszterelnök közölte Putyinnal, hogy az orosz GDP bővülése az idén meghaladhatja a 2 százalékot, a fogyasztói árak növekedése pedig éves szinten 5 százalék alatt maradhat.

Misusztyin Putyinnak azt mondta, hogy az orosz gazdaság továbbra is magabiztosan nyeri vissza erejét, még a kivetett szankciók ellenére is.

Anton Sziluanov pénzügyminiszter már többször hangoztatta, hogy az orosz költségvetési hiány idén nem haladja meg a GDP 2 százalékát, ezzel azonban a nemzetközi gazdasági elemzők többsége nem ért egyet.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő június végén bemutatott globális helyzetértékelése szerint is a korábban vártnál sokkal erőteljesebb teljesítményt nyújtott az orosz gazdaság: az idei első negyedévben az orosz GDP 1,8 százalékkal csökkent a cég előző előrejelzésében valószínűsített 5,1 százalékos visszaesés helyett.

Az idei második negyedévre vonatkozó feldolgozóipari és szolgáltatási aktivitást mérő beszerzésimenedzser-indexek egyaránt az élénkülést jelző tartományban járnak, sőt meghaladják az Ukrajna elleni invázió előtt mért szinteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×