eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Helsinki, 2018. július 16.Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin elnök orosz államfő a kétoldalú megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón a finn elnöki palotában, Helsinkiben 2018. július 16-án. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Donald Trump: itt az ideje, hogy kikényszerítsük a békét

Az amerikai exelnök szerint a wagneresek lázadása némileg meggyengítette Vlagyimir Putyint.

Valamennyire meggyengült a szombati lázadás miatt – állapította meg Vlagyimir Putyin elnökről Donald Trump volt amerikai elnök, aki korábban nagyra becsülte orosz kollégáját. Szerinte itt az alkalom, hogy békemegállapodást kössenek vele – jelentette a Reuters, aminek exkluzív interjút adott az exelnök.

„Szeretném, ha nem halna meg több ember ebben a nevetséges háborúban” – jelentette ki Trump, akit a külpolitikáról kérdeztek. Nem zárta ki, hogy Ukrajna kénytelen lesz területi engedményt adni Oroszországnak, hogy véget érjen az Oroszország által indított háború.

Szerinte megegyezés kérdése minden, de az ukránok harcias küzdelme „elismerésre méltó”. Azt is mondta, hogy az USA legfontosabb feladata a béketeremtés kellene legyen.

„Itt az ideje összehozni a feleket, hogy kikényszerítsük békét”

– idézi szavait a Hvg.hu.

Trumpot kérdezték a Kubában gyanított kínai kémekről is, szerinte 48 órás határidőt kellene adni Kínának, hogy álljon le az USA szerint Kubában tervezett kém-kiképzőközpontjának létesítésével.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×