eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Hszi Csin-ping kínai államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping előző nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev

Dmitrij Medvegyev: ebből nem lesz se puccs, se globális konfliktus

És Moszkva azt se hagyja, hogy a Wagner kezére jussanak atomfegyverek - szögezte le.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági tanács alelnöke szombaton kijelentette, hogy Oroszország nem engedi, hogy a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-lázadás puccsá vagy globális válsággá fajuljon - írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta, az egész világ a katasztrófa szélére kerülne, ha az orosz nukleáris fegyverek Wagner kezébe kerülnének, de ezt nem fogják megengedni - tudósított a Reuters és a The Guardian.

A hírügynökség megjegyzi: Medvegyev gyakran alkalmaz keményvonalas retorikát, mióta Oroszország csapatokat küldött Ukrajnába, és rendszeresen emlékezteti a Nyugatot Oroszország nukleáris képességeire, ezzel próbálva eltántorítani az Egyesült Államokat és szövetségeseit attól, hogy növeljék fegyverszállításaikat Kijevbe.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×