eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Hszi Csin-ping kínai államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping előző nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev

Dmitrij Medvegyev: ebből nem lesz se puccs, se globális konfliktus

És Moszkva azt se hagyja, hogy a Wagner kezére jussanak atomfegyverek - szögezte le.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági tanács alelnöke szombaton kijelentette, hogy Oroszország nem engedi, hogy a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-lázadás puccsá vagy globális válsággá fajuljon - írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta, az egész világ a katasztrófa szélére kerülne, ha az orosz nukleáris fegyverek Wagner kezébe kerülnének, de ezt nem fogják megengedni - tudósított a Reuters és a The Guardian.

A hírügynökség megjegyzi: Medvegyev gyakran alkalmaz keményvonalas retorikát, mióta Oroszország csapatokat küldött Ukrajnába, és rendszeresen emlékezteti a Nyugatot Oroszország nukleáris képességeire, ezzel próbálva eltántorítani az Egyesült Államokat és szövetségeseit attól, hogy növeljék fegyverszállításaikat Kijevbe.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×