eur:
388.85
usd:
366.83
bux:
55904.43
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Pexels

Inkább nem ad el jegyet a vészkijárat mellé egy légitársaság

A dél-koreai Asiana Airlines döntése azt követően született, hogy egy férfi a magasban nyitotta ki egy járatukon a vészkijáratot.

Az Airbus A321-200-as típusú repülőgépekkel teljesített járatokon bizonyos vészkijárat mellett található ülések üresen maradnak a társaság jövőbeli járatain - írja a CNN. Az erről szóló döntést vasárnap tette nyilvánossá a társaság.

A 174 ülőhelyes modelleken a 26A ülésre nem ülhet utas, a 195 üléses gépeken pedig a 31A marad üresen. Ezek a helyet a gép közepén találhatók, balra a folyosótól, a vészkijárat közvetlen szomszédságában.

"Ez biztonsági óvintézkedés, akkor is érvényes, ha a járat tele van"

- áll a közleményben. A folyosó jobb oldalán található vészkijárat melletti ülésen légiutas-kísérők ülnek fel- és leszálláskor.

A döntés hátterében az az esemény állhat, ami péntek délután történt: egy utas kinyitotta az Asiana Airlines egyik gépének vészkijárati ajtaját, közvetlenül azelőtt, hogy az leszálláshoz készülődött volna a dél-koreai Daegu repülőterén - közölte a légitársaság egyik illetékese. A férfit letartóztatták, később azt mondta, nagyon nagy stressz alatt állt, mert nemrég elvesztette az állását, légszomja volt és mielőbb ki akart szállni a gépből.

Az esetről készített videó alapján a gép testében szél fütyült,

az ijedt utasok pedig székeik karfáját markolászták.

A gépen 200 ember tartózkodott, közülük 194 volt utas. 12 szenvedett kisebb sérüléseket, közülük kilencet küldtek daegui kórházba.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×