eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Épülettörmelékkel borított parkolón vág át egy rendőr egy orosz dróntámadás után Kijevben 2023. május 30-án. A támadásban egy ember életét vesztette, hárman megsérültek.
Nyitókép: MTI/AP/Roman Hrytsyna

Ismét záporoztak az orosz rakéták és drónok Kijevre

Az ukrán hatóságok pénteken a hajnali orosz légitámadást követően az ország nagy részén feloldották a légiriadót, a fővárosban tisztviselők azt közölték, hogy a védelmi rendszerek több mint harminc rakétát és drónt semmisítettek meg.

Oroszország péntek kora hajnalban 15 cirkálórakétával és 18 iráni gyártmányú Shahed drónnal támadta Kijev városát – jelentette az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara a Facebookon. Tájékoztatásuk szerint az ukrán légvédelemnek az összes drónt sikerült kilőnie.

A kijevi katonai hatóságok a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról számoltak be, hogy Oroszország egyszerre indított drónokat és robotrepülőgépeket. A közlemény szerint „a Kijev feletti és a Kijev körüli légtérben a légvédelmi erők az előzetes információk szerint több mint harminc különböző típusú légi célpontot észleltek és semmisítettek meg”.

Moszkva május eleje óta mintegy húsz rakéta- és dróncsapást mért ukrán városokra.

Június 1-jén éjjel három civil, köztük két gyermek vesztette életét, és többen megsérültek egy Kijev ellni orosz légitámadásban – emlékeztet a kyivindependent.com.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×