eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Megzsarolhatta Bill Gatest Jeffrey Epstein

Egy orosz bridzsezővel folytatott viszonya miatt próbálta zsarolni az emberkereskedelemért elítélt szexuális bűnöző a Microsoft alapítóját.

Jeffrey Epstein arra próbálta meg rávenni Bill Gates-t, hogy fizesse meg neki azt az összeget, amelyből az egykori üzletember Mila Antonovna programozóiskolai tandíját állta - írja a The Guardian.

Az állítólagos zsarolásról és a fenyegetőzésekről a Wall Street Journal azt írta: 2017-ben e-mailben írta le követelését, azt követően, hogy Gates nem volt hajlandó vele közös multimilliárdos jótékonysági alapot létrehozni.

Bill Gates 2010-ben találkozott az akkor húszas éveiben járó Mila Antonovnával, és bridzsezett vele. Egy akkoriban készített YouTube-videójában a kártyás arról beszélt, hogy nem verte meg a vállalkozó, de megpróbálta megrúgni lábával.

Antonova egy online bridzsoktató vállalkozást akart létrehozni ekkoriban, amihez megpróbált forrásokat szerezni. Boris Nikolic, Gates közeli tanácsadója révén mutatkozott be Epsteinnek, hogy elérje, segítsen neki pénzt szerezni a kezdeményezéséhez a bridzs népszerűsítésére.

Antonova és Nikolic 2013 novemberében New Yorkban találkozott Epsteinnel, amikor a nő félmillió dollárt kért tőle a projektre, de Epstein végül nem adott e célra pénzt neki. Mégis, egy évvel később Epstein New York-i lakásában szállt meg a bridzsező, aki állítása szerint nem találkozott sem Epsteinnel, sem mással az ingatlanban.

Mindemellett Epstein egy időben fizette Antonova tandíját egy programozóiskolában: Antonovna szerint cserébe ő nem tett semmit és nem is érti, miért cselekedett így a férfi.

"Amikor megkérdeztem, valami olyasmit mondott, hogy gazdag, és segíteni akar az embereken, amikor csak tud" - állítja Antonovna.

Ekkoriban akart Epstein is jótékonysági alapot indítani a JP Morgannél: a tervek szerint az ultragazdag csatlakozóktól minimum 100 millió dolláros hozzájárulást és több milliós tagdíjat várt volna. Az alap létrehozásának feltétele volt, hogy Bill Gates is beszálljon: Epstein a JP Morgannek írt leveleiben megpróbálta magát a férfi közeli tanácsadójaként feltüntetni.

Az alap létrehozásának valós célja Jeffrey Epstein hírnevének javítása volt.

Gates egy szóvivője azt mondta, hogy Epstein soha nem dolgozott Gatesnek, a férfi a JP Morgannel és másokkal folytatott kommunikációban hamisan állította be a kapcsolataikat".

Amikor Epstein Gates-nek írt, az Antonovnával folytatott viszony már véget ért. A férfi a programozóiskola miatti költségeit kérte Gates-től: a valódi üzenet az volt, hogy tud a viszonyról és nyilvánosságra is hozhatja.

Két évvel később, 2019-ben a szövetségi ügyészek vádat emeltek Epstein ellen kiskorúakkal való szexkereskedelemmel és szexkereskedelemre való összeesküvéssel kapcsolatosan. A férfi tagadta a vádakat, de elutasították az óvadékot. Hónapokkal később őrizetben halt meg, öngyilkosságot követett el.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×