eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
NEW YORK, NY - JULY 15: A monogram on the exterior of the residence owned by Jeffrey Epstein on the Upper East Side is seen on July 15, 2019 in New York City. A judge is prepared to rule on Jeffrey Epstein’s bail status after it was delayed by his lawyers arguing he should be able to reside in his mansion pre-trial. Epstein is charged with sex trafficking of minors and it has been alleged that he paid underage girls for sexual acts. (Photo by Kevin Hagen/Getty Images)
Nyitókép: Kevin Hagen/Getty Images

Jeffrey Epstein kínos elitkapcsolatai

A fiatal lányokat futtató és nemzetközi elittel barátságban lévő néhai Jeffrey Epstein egyszer azzal dicsekedett, hogy ki tudja siklatni Donald Trump és Hillary Clinton elnökségi kampányát. Egy amerikai bíró által szerdán kiadott anyagok szerint András hercegtől kezdve Bill Clintonig kompromitáló információi voltak.

A néhai, pedofília miatt elítélt, majd a börtönben holtan talált pénzember elitkapcsolatait egy amerikai bíróság által szerdán kiadott jogi dokumentumok erősítették meg. Ezek kínos részelteket tartalmaznak a brit uralkodói család tagjáról, András hercegről és megemlítették Bill Clinton és Donald Trump volt amerikai elnököket.

Az anyagokban Epstein házvezetője azt állította, hogy a szexuális kihágásokkal vádolt András yorki herceg, az angol király testvére hetente megjelent Epsteinnél.

Jeffrey Epstein öccse, a 69 éves Mark azt állította, hogy

a fontos személyiségekhez fűződő kapcsolatai mélyebbre nyúltak, mint amennyit eddig nyilvánosságra hoztak.

„Itt egy közvetlen idézet: »Ha elmondanám, amit mindkét jelöltről tudok, vissza kéne lépniük az elnökválasztásokról«, mondta nekem Jeffrey 2016-ban” – az öcs ezzel Hillary Clintonra és Donald Trumpra utalt. Az egyik vádló azt mondta: Epstein egyszer közölte vele, hogy Bill Clinton „fiatalon szereti” őket – és ezzel lányokra utalt.

A bírósági anyagok Steven Hawking asztrofizikust, David Copperfield bűvészt és a néhai Michael Jacksont is megemlítették.

A New York-i ingatlanfejlesztő azt mondta, testvére soha nem hozta nyilvánosságra az általa ismert információkat. Míg Hillary Clinton volt amerikai elnökjelöltről nem lehetett tudni, hogy sok időt töltött volna Epstein társaságában, férje, Bill Clinton volt amerikai elnök köztudottan a milliárdos barátja volt.

Az elnöki naplók szerint Epstein legalább 17 alkalommal látogatott el a Fehér Házba, és Clinton többször felült Epstein magángépére 2002-ben és 2003-ban, Európába, Ázsiába és Afrikába utazva.

Az öccse szerint bátyja „hibát” követett el azzal, hogy Clintonnal utazott, mivel ezzel felhívta a figyelmet magára. Clintont, akinek a neve többször is felbukkant a nyilvánosságra hozott Epstein-dokumentumok először kiadott részletében, nem vádolták meg semmilyen bűncselekménnyel. Szóvivője, Angel Urena 2019 júliusában, Epstein letartóztatásakor azt mondta, hogy Bill Clinton „semmit sem tud azokról a szörnyű bűncselekményekről”, amelyekkel Epsteint vádolják.

Az ingtanbefektető jóban volt Clintonék ősellenségével, Donald Trumppal is,

aki legalább négyszer repült a magángépén. A volt republikánus elnök neve is szerepel a héten kiadott bírósági dokumentumokban, de őt sem vádolták meg semmilyen bűncselekménnyel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×