eur:
394.04
usd:
363.47
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Ukrán katonák önjáró tüzérségi járművel lőnek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. május 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

Ukrán parancsnok: Bahmut patkányfogó az oroszok számára

A Wagner csoport viszont arról beszél, hogy előrenyomultak és már csak pár utca van az ukránok kezén.

A hónapok óta ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut "patkányfogó" az orosz csapatok számára - jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a fronton tett keddi látogatása során.

"A Wagner-zsoldosok úgy másztak be Bahmutba, mint egy patkányfogóba" - magyarázta a parancsnok.

Az aktív védekezés révén az ukrán egységek több ponton ellentámadást indítottak Bahmut környékén - tette hozzá.

"Az ellenségnek több erőforrása van, de mi keresztülhúzzuk a terveiket" - mondta Szirszkij, aki több katonának kitüntetést adott át.

Az ukrán csapatok az elmúlt napokban néhány kilométerrel visszavetették az oroszokat Bahmuttól északnyugatra és délnyugatra.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoshadsereg vezetője viszont ismét azt állította, hogy előrehaladást értek el Bahmutban, és már csak néhány utca van az ukránok kezén. Kedden egy videót is megosztott, amelyben egy térképen mutogatja azokat a városrészeket, amelyeket még tartanak az ukrán erők.

Az egykor hetvenezer lakosú Bahmut a kelet-ukrajnai Donyeck megyében található. A stratégiailag fontos városért hónapok óta véres harcok dúlnak.

(A nyitóképen: Ukrán katonák önjáró tüzérségi járművel lőnek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. május 15-én.)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×