eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Black smoke from explosion in Kyiv, Ukraine. Russian invasion to Ukraine. Missile attack in Kyiv. Kyiv cityscape, view from window. War in Ukraine. Russian agression in Ukraine.
Nyitókép: Nataliia Shcherbyna/Getty Images

Súlyos légitámadás érte hajnalban Kijevet - videó

Az oroszok drónokkal, cirkáló- és minden bizonnyal ballisztikus rakétákkal is támadták az ukrán fővárost.

Hosszabb idő óta a legsúlyosabb légicsapás sorozat érte Kijevet. Mint arról a Reuters hírügynökség beszámolt, ebben a hónapban ez már a nyolcadik ilyen jellegű támadás volt az ukrán főváros ellen.

Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazásban közzétett bejegyzésében azt írta, hogy a hajnali légicsapás különösen intenzív volt, rövid idő alatt rengeteg rakétát lőttek ki az oroszok. Arról is beszámolt, hogy az ukrán légvédelem rendkívül aktív volt és a legtöbb támadó rakétát, illetve drónt sikerült lelőni. Az ukrán légierő állítása szerint hat Sahed típusú, iráni gyártmányú drónt és három felderítő drónt lőtt le.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere pedig azt nyilatkozta, hogy a lehulló törmelék több autót is felgyújtott, és megrongált egy épületet a főváros nyugati részén, a Szolomjanszkij kerületben. Három ember megsérült.

Klicsko elmondta, hogy Boriszpiltől délre a légvédelmi rendszerek visszaverték a dróntámadást. A Kijevtől délkeletre fekvő Boriszpil az ukrán főváros legfontosabb polgári repülőterének ad otthont.

Kedden a főváros Darnickij, Obolonszkij, Sevcsenkivszkij és Szolomjanszkij kerületeiből jelentettek lehulló roncsokat. A többi kerületben a károk nem voltak jelentősek, és nincsenek hírek ottani esetleges áldozatokról - közölte a katonai közigazgatás.

Hetekig tartó szünet után Oroszország április végén újította fel a nagy hatótávolságú rakétacsapásokat. Az elmúlt napokban számos támadást érte az ukrán városokat, elsősorban Kijevet. A Reuters szerint Ukrajna eddig a támadások túlnyomó részét vissza tudta verni.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×