eur:
389.08
usd:
361.37
bux:
68676.68
2024. május 7. kedd Gizella
Ukrán tüzérség Bahmutnál. Forrás: Twitter/Lew Anno Suport #Ukr
Nyitókép: Forrás: Twitter/Lew Anno Suport #Ukr

Kijev: az ukrán csapatok előrenyomulnak Bahmutnál - térkép

Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka azt közölte, hogy katonáik több helyen is visszaszorították a várost hónapok óta ostromló oroszokat.

"Csapataink előrenyomulása Bahmut felé a város védelmét célzó támadó akciók első sikere" - írta Olekszandr Szirszkij vezérezredes a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. "Az elmúlt napok megmutatták, hogy ilyen rendkívül nehéz körülmények között is képesek vagyunk előrehaladni és megsemmisíteni az ellenséget" (...) "Kevesebb erőforrással harcolunk, mint az ellenség, de képesek vagyunk meggátolni a terveit" - tette hozzá.

Az ukrán hadsereg a múlt héten közölte, hogy a hónapok óta tartó súlyos harcok után megkezdte az orosz erők visszaszorítását Bahmutban és környékén, Moszkva elismerte, hogy erői a várostól északra visszavonultak.

Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes vasárnap azt közölte a Telegramon, hogy

az ukrán erők több mint tíz orosz állást foglaltak el Bahmutnál.

Hétfőn ugyancsak a Telegramon közölt bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy Bahmutban és környékén továbbra is heves harcok folynak, és hogy ott "minden" nehéz. "Az oroszok nem változtattak a céljaikon. Támadó csapatokat küldenek Bahmut külvárosába" - írta.

Kijev többször közölte, hogy hamarosan nagyszabású ellentámadást indít az oroszok által megszállt területek visszafoglalására, de ukrán tisztségviselők jelezték, hogy a Bahmut körüli térnyerések nem jelzik azt, hogy megkezdődött volna a szélesebb körű ellentámadás.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×