eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
2021. május 12-én készült kép Dárdai Pálról, a Hertha BSC vezetőedzőjéről a Schalke 04 elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben. 2023. április 16-án a Hertha BSC bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, akinek a helyét a szezon végéig Dárdai Pál veszi át.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

Egy pohár bor és egy szivar - Dárdai megkönnyebbült, aztán valóságos médiasztár lett

Miután a Hertha BSC első, ráadásul kulcsfonrtosságú győzelmét aratta azóta, hogy ismét átvette a nagy hagyományokkal rendelkező berlini kék-fehérek irányítását, a német sportsajtó után többet foglalkozott a kiesőjelöltek vetélkedőjével, mint azzal, hogy vajon ismét megnyeri-e a bajnokságot a bukdácsoló Bayern München. Az érdeklődés középpontjában a magyar edző állt, aki nemcsak trénerként, de a Hertha BSC korábbi játékosaként is klubrekorderré vált.

A Kicker sportmagazin idézte Dárdainak a mérkőzés után elhangzott kijelentését arról, hogy különösen az első félidőbeli játékkal volt elégedett.

"Az első félidővel rendkívül elégedett voltam, végig mi irányítottuk a játékot. A másodikban azonban a Stuttgart mindent kockára tett, és mi átengedtük a terepet az ellenfélnek. De a fiúk lelkesen védekeztek" - összegezte Dárdai a pályán történteket.

Mind a Kicker, mind a többi sportlap azt emelte ki, hogy a berlini klub életjelt adott a mélyből, jelezvén, hogy nem adta fel a bennmaradásért folyó harcot.

A Herthának sikerült három pontra megközelíteni fő riválisait, a Bochumot és a Stuttgartot a Bundesliga első osztályában remélt bennmaradásért, illetve az osztályozókért való harcban.

Ugyan még semmi nem dőlt el, és Dárdai együttesére még három kemény mérkőzés vár, a hétvégi otthoni győzelem legalább némileg megalapozta ezt a reményt.

A szinte kizárólag a labdarúgással foglalkozó Sportbuzzer internetes portál szerint Dárdai a mérkőzést rendkívül feszülten, és mindkét félidő alatt az oldalvonal mentén szünet nélkül hevesen gesztikulálva követte végig, de a győzelem után szemmel láthatóan megkönnyebbült.

A 47 éves tréner, aki április közepén vette át az együttes irányítását elődjétől, Sandro Schwarztól, mindenekelőtt azt emelte ki, hogy "ördögien kemény" munka áll a csapat mögött, mind fizikailag, mind mentálisan.

A három pont ugyanakkor újabb erőt ad neki, fogalmazott Dárdai, aki elárulta, hogy a rendkívül fontos győzelem után mivel kívánja jutalmazni magát. A Sportbuzzer újságírójának kérdésére válaszolva kijelentette, hogy

a sorrend először egy pohár bor, majd egy szivar, és később fröccs, majd a fürdőkád következik.

A Hertha BSC számára azonban még semmi nem dőlt el, három életbevágóan fontos mérkőzés vár a csapatra. A Stuttgart ellen a berlini olimpiai stadionban aratott győzelem azonban legalább életben tartotta a bennmaradás reményét. Erre utalt a Sportbuzzer által idézett két Hertha-gólszerző, Florian Niederlechner és Oliver Kempf is.

Előbbi szerint a Stuttgart legyőzése bátorságot ad, és ha Kölnben is sikerül győzni, a Hertha BSC nagyot lép előre.

"Bebizonyítottuk, hogy csapatként még élünk" - tette hozzá a győztes gólt szerző Kemp.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×