eur:
389.12
usd:
363.64
bux:
68262.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Bayern München -Hertha BSC mérkőzés kezdete előtt Münchenben 2023. április 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Dárdai Pál csak egy dologgal volt elégedetlen csapata kulcsfontosságú győzelme után

Dárdai Pál vezetőedző egyebek között játékosai szenvedélyes védekezését dicsérte, miután a Hertha BSC házigazdaként 2-1-re legyőzte a VfB Stuttgartot a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján.

"Ez egy nagyon fontos győzelem volt a játékosaim számára is. A srácok már a meccs elején sem voltak idegesek, jó összpontosítással futballoztak. A szenvedélyes védekezés és a jó támadójáték keveréke volt a mai, márpedig ez előrelépés" - nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Dárdai a visszatérését követő harmadik bajnokiján az első győzelmét ünnepelhette a sereghajtó Hertha BSC vezetőedzőjeként, a berliniek rendkívül fontos három pontot gyűjtöttek be az ugyancsak a kiesés elől menekülő Stuttgarttal szemben, ráadásul az utolsó előtti Bochum is kikapott.

A szakvezető hangsúlyozta, jól megszervezték a játékukat, és a második félidőben - amely már 2-1-es állásról kezdődött - is remekül küzdöttek játékosai.

"Így bent lehet maradni, ez megérdemelt eredmény volt" - szögezte le a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki egyedül az ellentámadások számával nem volt elégedett.

A dpa német hírügynökség tudósítása kiemeli,

a Hertha ismét a klasszikus Dárdai-stílusban futballozott,

vagyis a játék irányítása mindig elsőbbséget élvezett a kockázattal szemben.

"Ha átveszel egy csapatot, és csak tizenöt napod van arra, hogy javíts valamit, az fejben is nagyon kemény munka. Tökéletes nap volt a mai, de tudjuk, mi következik" - magyarázta Dárdai. A fővárosiak ugyanis - akik nyolc nyeretlen bajnoki után győztek ismét - pénteken Kölnben lépnek pályára, majd a Bochum, végül pedig a Wolfsburg lesz az ellenfelük.

A győztes gólt a január végén igazolt Florian Niederlechner szerezte szombaton, akinek ez volt az első találata új csapatában. A vezetőedző úgy fogalmazott, a csatár leginkább Szalai Ádámra emlékezteti, mert pontosan, tiszta fejjel, a taktikai utasításokat betartva futballozik.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×