eur:
389.17
usd:
362.25
bux:
68735.66
2024. május 8. szerda Mihály
Ukrán katonák Grad rakétavetővel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2023. április 8-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Öt orosz települést borított sötétbe egy ukrán támadás

Áramszolgáltatás nélkül maradt öt falu szombaton az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod régióban egy ukrán tüzérségi támadás miatt - írta Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó a Telegramon.

Az ukránok Novaja Tavoljankát lőtték, ahol több távvezeték megsérült, ezért négy másik közeli településen – Arhangelszkojében, Muromban, Haminóban és Ziborovkban – sem volt áram.

Úgy tudni, hogy senki sem sebesült meg a támadásban, de több lakóépület megrongálódott.

Belgorodban gyakoriak a hasonló támadások.

Eközben Mihail Razvozsajev, az Oroszország által annektált Krím félszigeten található Szevasztopol kormányzója közölte, hogy sikerült megfékezni a tüzet abban az olajraktárban, amelyet dróntámadás ért szombatra virradóan. A tisztségviselő szerint négy olajtartály gyulladt ki. Két drónnak sikerült eltalálnia egy-egy célpontot, a harmadikat még a levegőben lelőtték, egy negyediket pedig rádióelektronikai úton deaktiváltak.

Ezzel szemben Andrij Juszov ukrán hírszerzési szóvivő azt állította, hogy a raktárban több mint tíz, olajszármazékokat tartalmazó tartály semmisült meg, amelyek összkapacitása mintegy negyvenezer tonna volt. Az olajat a fekete-tengeri orosz flottának szánta az orosz hadvezetés.

Ukrajna egyelőre nem közölte hivatalosan, hogy hadereje követte volna el a támadást.

Szevasztopolt többször támadták az ukrajnai háború kezdete óta.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×