eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Twitter

Üzemanyagraktár lángol a krími híd közelében – videók

A tüzet a legmagasabb fokozatba sorolták egy orosz illetékes szerint. A hasonló létesítmények ellen elkövetett ukrán támadásokat szakértők a készülő invázió előcsapásának tekintik.

A tűzről egy orosz tisztviselő beszélt, az eset néhány nappal azután történik, hogy Moszkva Ukrajnát hibáztatta egy szevasztopoli olajraktárt felgyújtó támadásért - írja a Reuters.

Az orosz közösségi médiában közzétett videókon lángok és fekete füst gomolygott a gyúlékony feliratú, piros figyelmeztetéssel ellátott nagy tartályok fölött. A Reuters a híradás és a képek, illetve videók valódiságát sem tudta megerősíteni.

"A tüzet a legmagasabb fokozatba sorolták"

- közölte Venjamin Kondratyev, az Ukrajnával szemben az Azovi-tengeren túl fekvő Krasznodar régió kormányzója a Telegramon. Áldozatok nincsenek híradása szerint.

Kondratyev elmondta, hogy a tűz Volna faluban tört ki, mely közel van a Kercsi-szoroson átívelő krími hídhoz. Ez a híd jelenti a kapcsolatot a félsziget és Oroszország között.

Az incidens napokkal azután történt, hogy szombaton egy dróncsapás felgyújtott egy orosz üzemanyagraktárt a krími Szevasztopol kikötőjében, amit Moszkva ukrán támadásnak nevezett. Az ukránok ezért a tettért nem vállalták a felelősséget, ahogyan ez általában történik a háború kezdete óta. Arról ugyanakkor beszélt az ukrán hadsereg, hogy az orosz logisztika ellehetetlenítése a rég várt ellentámadásuk előkészítésének része. Két nap alatt két orosz vonatot is kisiklott.

Oroszország is fokozta az Ukrajna elleni támadásokat a várt ellentámadás előtt: az elmúlt héten szinte minden éjjel drónok és rakéták vették célba Kijevet és más területeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×