eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
I. János Károly volt spanyol király a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Chelsea - Real Madrid visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge Stadionban 2023. április 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Eltitkolt lánya lehet a volt spanyol királynak

János Károly negyedik gyermeke házasságon kívüli kapcsolatból származhat, melyre egy most megjelent könyv világított rá.

A trónról való lemondását követően Abu Dzabiba költöző volt uralkodó nemrég hazalátogatott: a spanyol királyi család épp csak fellélegezhetett, hogy ez a vizit különösebb botrányok nélkül zárult le, amikor megjelent a könyv, mely a család egyik legjobban őrzött titkáról ránthatta le a leplet - írja a Euronews.

Két oknyomozó újságíró állítja, hogy Fülöp király, valamint Ilona és Krisztina infánsnők mellett van egy negyedik gyermeke is az emeritus királynak, akit Alejandrának hívnak.

José María Olmo és David Fernández újságírók szerint Alejandra a hetvenes évek végén vagy a nyolcvanas évek elején született, édesanyja pedig a spanyol arisztokrácia egy tagja. Az anya még fiatalkorában találkozott a május nyolcadikán megjelenő könyv szerint a királlyal, több közös barátjuk van és szintén szeret vadászni.

János Károly a maga részéről kategorikusan tagadta a feltételezést, azt állítja, nincsen harmadik lánya.

Olmo és Fernández azt állítják, Alejandra sokáig nem tudta, ki az apja, amikor pedig kiderült számára, elhatározta, hogy távolságot tart a királyi családtól. Az évek múlásával azonban János Károly egyre jobban elkezdett hozzá kötődni, de később egyre több ajándékkal halmozta el őt. A kezdeti titkolózás ellenére elismerte, hogy ő az apja, apanázst fizetett neki, büszke volt rá, milyen okos és beszélt róla barátainak és rokonainak is.

A királyi udvarban a lány létezése nyílt titok volt: az emeritus király állítólag attól félt a legjobban, mielőtt ez a helyzet kialakult volna, hogy fia, Fülöp találkozik majd Alejandrával és randevúzni kezdenek anélkül, hogy tudnák: féltestvérek. Ez nem történt meg.

Mindezek ellenére a Zsófia királynő iránti tiszteletből sosem tárták Alejandra létezését a nyilvánosság elé: meg akarták tartani a királyi családról kialakított képet, amibe nem fért bele egy szerelemgyerek. Az újságírók szerint sztorijukat az egykori király egy volt szeretője és egy hozzá közel álló üzletember is megerősítették a negyedik gyermek történetét.

A spanyol média szerint Alejandra de Rojas, Charo Palacios grófnő lányáról lehet szó, akinek élete első blikkre sok ponton egyezik meg azzal, amit a könyvben leírnak.

Szőke, magas és szép, modellkedik és a divatipar szereplője. Édesanyja, Charo gyakran találkozott nyaranta János Károllyal Sanxenxóban. A spanyol médiát lázban tartja a kérdés, vajon mit lép majd a volt király a leleplezés hatására, de Alejandra nem az első törvénytelen gyermek egy modern királyi családban.

II. Albert, Belgium emeritus királya kénytelen volt elismerni, hogy ő Delphine Boël apja. Erre is egy könyvből derült fény, melyet egy újságíró írt a királynéról, megemlítve Albert hatvanas évekbeli afférját. Sybille de Sélys Longchamp bárónő több mint tíz évig volt a király szeretője, az ő lánya Delphine. Apja csak DNS-teszt után volt hajlandó elismerni, hogy valóban az ő gyermeke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×