eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ukrán katona drón által közvetített képet néz monitoron egy földalatti parancsnoki központban a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmutban 2022. december 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Pusztító dróntámadás volt az éjszaka Ukrajna ellen

Újabb nagyszabású orosz dróntámadás érte szerda este Ukrajna déli és keleti részeit - közölte a déli légvédelmi parancsnokság csütörtök hajnalban a Facebookon.

A tájékoztatás szerint Dnyipro térségében öt, Harkivnál pedig 13 iráni drónt lőtt le a légvédelem. A drónokat az orosz támadók energetikai infrastrukturális létesítményekre irányították.

A Kárpátalja.ma cikke szerint találat érte Lemberget is. Áramellátás nélkül maradt a város.

Ez a legsúlyosabb orosz rakétatámadás december 16. óta, és a tizedik hullám október óta. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napok óta figyelmeztet egy új nagy orosz támadásra.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója a Twitteren azt írta, hogy az oroszok több mint 120 rakétát lőttek ki Ukrajnára.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti videoüzenetében, nagyrészt politikamentes beszédben, egymás támogatására, a felebaráti szeretet gyakorlására hívta fel honfitársait. Arra kérte őket, hogy különös figyelemmel legyenek azokra a családokra és szülőkre, akiknek valamelyik hozzátartozója, gyereke a fronton harcol.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×