eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A tagországok zászlai a NATO brüsszeli székháza előtt 2022. november 16-án. A tagországok nagykövetei rendkívüli ülésre gyűltek össze, miután az előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi Przewodów falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt.
Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

Hivatalos: elfogadta a tanács a magyar helyreállítási tervet

"A magyar helyreállítási terv megfelel az összes vonatkozó kritériumnak, összhangban van a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközről (RRF) szóló rendeletben meghatározott követelményekkel."

Az Európai Unió Tanácsa hivatalosan is elfogadta az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós támogatási csomagról, a multinacionális vállalatokra vonatkozó minimumadóról, Magyarország helyreállítási tervéről és a jogállamisághoz kötő úgynevezett feltételességi mechanizmusról szóló jogszabályokat - tájékoztatott az uniós tanács.

A tanács hivatalosan elfogadta az uniós költségvetésnek a jogállamiság elveinek magyarországi megsértésével szembeni védelméről szóló tanácsi végrehajtási határozatot, valamint Magyarország helyreállítási tervének az Európai Bizottság által közzétett értékelését jóváhagyó tanácsi határozatot is. Az uniós bizottság értékelése szerint a magyar helyreállítási terv megfelel az összes vonatkozó kritériumnak, összhangban van a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközről (RRF) szóló rendeletben meghatározott követelményekkel. A magyar terv átfogó és megfelelően kiegyensúlyozott választ ad az ország gazdasági és társadalmi helyzetére - írták.

A négy jogszabály hivatalos elfogadására irányuló írásbeli eljárás lezárult. Az elfogadás az utolsó lépés volt a tanács e jogszabályokra vonatkozó jogalkotási folyamatában.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×