eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Ukrán katona pihen a donyecki régióban tartott hadgyakorlat közben 2022. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/AP/David Goldman

Kirgizisztán az utolsó pillanatban lefújta a Megbonthatatlan Testvériség-2022 hadgyakorlatot

Kirgiz területen lett volna az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete hadgyakorlata.

Kirgizisztán lemondta az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) hadgyakorlatát a területén – jelentette be vasárnap kirgiz védelmi miniszter.

A kirgiz tárcavezető nem indokolta az egyoldalú intézkedést, amely alig egy nappal előzte meg a Megbonthatatlan Testvériség-2022 fedőnevű, a hat ODKB-tagállam, Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán részvételével tartandó parancsnoki-vezérkari manőver kezdetét. A szovjet utódállamok egy részét tömörítő szervezet eredetileg hétfőtől péntekig tartotta volna a hadgyakorlatot Kirgizisztán keleti, hegyvidéki térségeiben.

Korábbi értesülések szerint a manőver tűzszünetek biztosításának gyakorlására összpontosított volna, s arra öt ország – köztük Szerbia, Szíria és Üzbegisztán – megfigyelőit is meghívták.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×