eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
II. Erzsébet brit uralkodó (b) lovagi rangra emeli Tom Moore kapitányt, a II. világháborús veteránt az windsori kastély kertjében az angliai Windsorban 2020. július 17-én. Az idős férfi áprilisban járókeretével több száz kört tett meg kertjében, célja eredetileg az volt, hogy akciójával ezer fontot összegyűjtsön és ezzel köszönje meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/AP/GETTY pool/Chris Jackson

Novemberben már meg is jelenik könyvben II. Erzsébet lezárt életrajza

A Diana hercegnőről írt sikerkönyv brit szerzője, Andrew Morton keze alól.

A Diana hercegnőről írt sikerkönyv brit szerzője, Andrew Morton II. Erzsébet-életrajza november közepén jelenik meg, noha az eredeti tervek szerint csak jövőre került volna a boltokba.

II. Erzsébet a múlt héten csütörtökön, 96 éves korában hunyt el. Halála miatt hozták előbbre Morton műve, a The Queen kiadását.

"Hosszú és emlékezetes uralkodása alatt II. Erzsébet családjának és országai tágabb famíliájának szentelte magát. A nemzeti ünnepek és gondok - köztük a Covid-19 járvány - idején ő volt a ragasztó, amely összetartotta a nemzetet. Az életrajz egyik kihívása és gyönyörűsége az volt, hogy

megrajzolhattam a szenvtelenség álarca mögött rejlő nő karakterét"

- idézte Mortont a könyvet kiadó Grand Central Publishing közleménye.

A kiadó szerint Morton műve levéltári kutatásokon, valamint a palota titkainak ismerőivel, magántitkárokkal és testőrökkel való hosszú kapcsolatán alapul.

A szerző írt már könyvet - engedélyük nélkül - Vilmos walesi hercegről és Meghan sussexi hercegnőről, azonban a Dianáról írott, 1992-ben megjelent könyvén együttműködött a néhai hercegnővel, aki elismerte, hogy gondjak vannak férjével, az akkori Károly herceggel, aki III. Károly néven lépett II. Erzsébet örökébe. A brit író híres könyve Diana igaz története címmel jelent meg magyarul.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×