eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2016. február 29-én egy moszkvai könyvbemutatón készített kép Mihail Gorbacsovról, az egykori Szovjetunió utolsó elnökéről. A Nobel-békedíjas volt pártfőtitkár 2022. augusztus 30-án, 91 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Kiderült, hogyan temetik el Mihail Gorbacsovot

A szertartásra szombaton kerül sor.

Az életének 92. évében elhunyt Mihail Gorbacsovot szombaton temetik el a TASZSZ orosz hírügynökség szerint, amely az államférfi lányára és alapítványának szóvivőjére hivatkozott. A nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz, ugyanott, ahol Sztálin 1953-ban bekövetkezett halála után a diktátort felravatalozták.

Gorbacsovot az orosz fővárosban, a Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra - idézte a TASZSZ Vlagyimir Poljakovot, a Gorbacsov Alapítvány szóvivőjét.

Gorbacsov a Szovjetunió első és utolsó elnöke, és a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára volt. A reformer politikus 1990-ban megkapta a Nobel-békedíjat. Az ő nevéhez fűződik a peresztrojka (átépítés) és a glasznoszty (nyilvánosság) jelszavával meghirdetett reformpolitika, az alkoholkorlátozás és a szovjet csapatok afganisztáni csapatkivonása. Kulcsszerepe volt a hidegháború lezárásában, a német újraegyesítésben, a Varsói Szerződés katonai blokk feloszlatásában, a fegyverkorlátozásban és a Szovjetunió felbomlásában is.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×