eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Vlagyimir Putyin orosz elnök gyertyát gyújt a Péter-Pál-székesegyházban, miután aláírta az orosz haditengerészet új doktrínáját és hajózási szabályzatát jóváhagyó rendeleteket a Péter-Pál-erődben, a Szentpétervári Állami Történeti Múzeumban 2022. július 31-én, az orosz haditengerészet napjának alkalmából rendezett szentpétervári flottadíszszemle előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev

Vlagyimir Putyin már elbúcsúzott Mihail Gorbacsovtól – videó, részletek a temetésről

Az orosz elnök Kalinyingrádba utazott, előtte rótta le kegyeletét a Szovjetunió utolsó vezetője előtt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön elbúcsúzott Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőtől a moszkvai Központi Klinikai Kórházban, és virágot helyezett el koporsójánál, mielőtt Kalinyingrádba utazott – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

Szavait a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte.

"Az elnök ma a kalinyingrádi területre utazott, de mielőtt útjára indult, megállt a Központi Klinikai Kórháznál, elbúcsúzott Mihail Gorbacsovtól és egy csokor virágot helyezett el a koporsójánál" – mondta a szóvivő újságíróknak.

Putyin bordó rózsacsokorral érkezett. Néhány percig a koporsó mellett állt. Aztán Gorbacsov portréjához fordult, és meghajolt. Ezután az államfő a koporsóra tette a kezét, keresztet vetett és ismét meghajolt.

Peszkov szólt arról, hogy az általános búcsúztató ünnepség szeptember 3-án lesz, Putyin munkarendje azonban nem teszi lehetővé, hogy jelen legyen a temetésen.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában elhunyt. A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.

Az Indepent az orosz Interfax alapján arról írt szerdán, hogy Mihail Gorbacsovnak nem lesz állami temetése, legalábbis nem tervezik annak megszervezését.

Nyitóképünkön Vlagyimir Putyin orosz elnök gyertyát gyújt a Péter-Pál-székesegyházban, miután aláírta az orosz haditengerészet új doktrínáját és hajózási szabályzatát jóváhagyó rendeleteket a Péter-Pál-erődben, a Szentpétervári Állami Történeti Múzeumban 2022. július 31-én, az orosz haditengerészet napjának alkalmából rendezett szentpétervári flottadíszszemle előtt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×