eur:
393.41
usd:
363.17
bux:
65941.05
2024. február 29. csütörtök Elemér
A British Airways utasszállító gépei a londoni Heathrow repülőtéren a brit légitársaság pilótáinak kétnapos sztrájkja idején 2019. szeptember 9-én. A légitársasági pilótái kétnapos munkabeszüntetést kezdtek ezen a napon bérköveteléseik nyomatékosítására.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Drámai reptéri korlátozás Londonban

A brit légitársaság felfüggesztette a jegyeladást a londoni Heathrow-ról induló rövid távú járataira augusztus 8-ig. A British Airways a repülőtér kapacitáshiányára hivatkozik.

A Heathrow repülőtér kérte a légitársaságokat, hogy a tumultus csökkentése érdekében korlátozzák a nyár folyamán eladott jegyeik számát. A Heathrow-ról jelenleg naponta legfeljebb százezer utas indulhat el, a légikikötő ezzel a korlátozással igyekszik csökkenteni a kígyózó sorokat, a csomagszállítás késedelmeit és a járattörléseket.

Múlt héten a repülőtér azt jelezte, hogy a százezres korlátozásnak köszönhetően a járatok pontosabban közlekednek és a csomagszállítás is hatékonyabbá vált.

Nagy-Britanniában és Európa-szerte gondot okoz a repülőtereknek és a légitársaságoknak, hogy pótolják a koronavírus-járvány alatti leállás után előállt munkaerőhiányt, emiatt sok helyen fennakadások vannak a check-in-pultoknál és a csomagszállításban.

A felfüggesztés nagy-britanniai és európai úti célokat is érint.

A társaság közlése szerint a jegykiadás leállításától függetlenül a korábban megvásárolt jegyeiket az utasok szükség esetén át tudják foglalni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
A szemünk előtt robbant be egy ingatlanpiaci krízis

A szemünk előtt robbant be egy ingatlanpiaci krízis

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a kereskedelmi ingatlanpiaccal foglalkozunk, a szektor irodai szegmense ugyanis már-már válságjeleket mutat, ami persze az épületeket finanszírozó bankszektor számára sem túl jó hír. A témáról Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében azokra a kérdésekre keressük a választ, hogyha valaki lakásvásárlás előtt áll, akkor érdemes-e kivárnia jobb piaci- és kamatkondíciókban reménykedve, ha pedig úgy dönt, hogy ingatlant vesz, milyen hitelekre számíthat. Ezzel kapcsolatban Palkó István, a Portfolio vezető pénzügyi elemzője volt a vendégünk. Mai mindkét megszólalónk, és több neves hazai szakértő is ott lesz március 5-én 17.30-kor a Portfolio online klubrendezvényén, ahol a lakáspiac lesz a téma. A részvétel a Portfolio Signature-program előfizetői számára érhető el, nekik viszont ingyenes, további részletek ide kattintva érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×