eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rishi Sunak brit pénzügyminiszter sajtóértekezletet tart a koronavírus-helyzetről a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. április 20-án, ahol bejelentette, hogy a folyamatok bizakodásra adnak okot, de a járvány megfékezését célzó korlátozásokat csak akkor lehet enyhíteni, ha már elhárult a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének veszélye.
Nyitókép: MTI/EPA/DOWNING STREET/Pippa Fowles

Ők hárman maradtak ringben Boris Johnson székéért

Rishi Sunak közülük is igencsak nyeregben van.

Rishi Sunak volt pénzügyminiszter, Penny Mordaunt külkereskedelmi államtitkár, volt védelmi miniszter és Liz Truss külügyminiszter jutott be a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért folyó versengés utolsó frakciószavazási fordulójába a kedd délutáni voksolás után.

A szerdai, ötödik fordulóban talpon maradó két jelölt közül a Konzervatív Párt tagsága választja meg a párt új vezetőjét, aki az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke lesz.

A legtöbb voksot az előző három fordulóhoz hasonlóan Rishi Sunak kapta, a második helyre ismét Penny Mordaunt került. Truss a harmadik helyen végzett.

Kemi Badenoch volt esélyegyenlőségi államtitkár, aki a legkevesebb szavazatot gyűjtötte, kiesett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×